Världen
5 augusti 2020 14:35

Slog mot polishäst – döms till fängelse

BrottI samband med en fotbollsmatch riktades ett knytnävsslag mot polishästen Luna. Händelsen ägde rum i södra England i höstas och nu döms fotbollssupportern som slog till 20 månaders fängelse. Se filmklippet från polisen och incidenten här.

Slog mot polishäst – döms till fängelse
Polishästen Luna som kontrollerades noga efter knytnävsslaget och som fått överväldigande stöd av allmänheten. Foto: Hampshire Constabulary

– Det är avskyvärt för en vuxen man att bete sig på det här viset. Speciellt mot ett djur som bara var där för att skydda folk som ville njuta av matchen och komma hem säkert. Vi hoppas att den här domen sänder ett tydligt budskap om att vi inte tolererar den här typen av beteende eller oordning i samband med något publikt evenemang, säger John McGonigle vid Hampshirepolisen till brittiska Horse & Hound.

Det var alltså i samband med en derbymatch i fotboll som det blev oroligt på gatorna i engelska Portsmouth i september förra året. Ridande poliser försökte bringa ordning och i tumultet riktade en av fotbollssupportrarna ett knytnävsslag mot polishästen Luna, som träffades. Därefter svingade han ytterligare ett par gånger mot hästen. Mannen döms nu till 20 månaders fängelse och han portas även från fotbollsmatcher i sex år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden