Dressyr, Ridsport Play
15 oktober 2022 10:17

Kolla klippet: Svart magi flyttar in hos Dufour-Laudrup

NytillskottCathrine Laudrup-Dufour har fått in ett kolsvart framtidslöfte i stallet. Se dem dansa fram tillsammans i ett filmklipp här.

Kolla klippet: Svart magi flyttar in hos Dufour-Laudrup
Iron och Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Helgstrand Dressage/Photographybyhall.

Cathrine Laudrup-Dufour var nyligen i Sverige för testridningen av de bästa 4-åringarna på Breeders Trophy i Flyinge. Inför Breeders berättade hon om sin egen talangfulla SWB-valack Vividus QRE (SWB hingst f-15 e Zaladin MI-Don Charly, uppf Christian Påhlsson, äg Eva och Lars Zinglersen), som hon ser som sin nästa Grand Prix-häst. Han har nu fått sällskap i stallet av DWB-hingsten Iron (e Ibiza-Hohenstein). Det berättar Cathrine Laudrup-Dufour på Instagram, där hon även har lagt upp ett filmklipp där hon dansar fram med den 5-åriga unghäststjärnan till låten ”Black Magic”. Se klippet längre ner.

Cathrine Laudrup-Dufour är sedan länge tränare för den unga brittiskan Annabella Pidgley, vars familj bland annat äger Vamos Amigos. VM-stjärnan flyttade nyligen till Pidgleys stall för att ridas av Annabella och nu har Sarah Pidgley, Annabellas mamma, köpt Iron som har flyttat in hos Cathrine Laudrup-Dufour.

– Jag provred Iron tillsammans med Annabella och vi blev båda kära i honom direkt. Den här fantastiska hingsten har en oändlig kraft, balans och ridbarhet. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som nu får ansvar för den fortsatta utbildningen av Iron – och hoppas att vi får vara med om en lång resa där vi en dag får rida in på den stora arenorna tillsammans, säger Cathrine Laudrup-Dufour i ett pressmeddelande.

Iron är segerhingst i Dansk Varmblod och i somras vann han den den danska motsvarigheten till Breeders Trophy med imponerande 94,6 procent. Han var också med vid uttagningen till unghäst-VM, men blev inte uttagen.
– Det var förstås en stor besvikelse att Iron inte blev uttagen till unghäst-VM. Men det faktum att en av världens bästa ryttare, tillsammans med sin elev, väljer den här hästen säger allt. Iron har en exceptionell potential och väntar bara på att få komma till sin fulla rätt, säger Andreas Helgstrand.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden