Avelsnyheter, Ridsport Play
4 september 2022 21:02
Ridsportplus

Kolla klippet: Svenska vinnare i Bundeschampionat

MästerskapSara Algotsson Ostholt och Rolf-Göran Bengtsson höll svenska fanan högt vid prestigetävlingen Bundeschampionat i helgen. Här kan du se en film på Sara Algotssons nya supersto i terrängen och läsa om ryttarens stora framtidsplaner för stoet.

Kolla klippet: Svenska vinnare i Bundeschampionat
Sara Algotsson Ostholt. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Lina Nydahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med familjeuppfödningen och skimmelstoet Wega blev Sara Algotsson Ostholt ”Silver-Sara” med hela svenska folket efter sitt OS-silver i London 2012.

Jag har aldrig suttit på en häst med en sådan talang och kapacitet. Sara Algotsson Ostholt om ”Daisy”.

Nu ser det ut som att den Tysklandsbaserade fälttävlansryttaren har ett annat grått supersto på tillväxt. På söndagen vann hon prestigefyllda Bundeschampionat för 6-åriga fälttävlanshästar i sin hemort Warendorf med Dinathia (HANN sto f 2016 e Diacontinus-Natiello xx, uppf Werner Kaiser, äg Sara Algotsson Ostholt och Chevau AB).

”Energisk och balanserad galopp, hela tiden i uppförsbacke. Imponerande hoppteknik.” Det var en del av omdömet efter terrängprovet som gav 9,3 poäng.

”Komplett häst”

– Jag har haft ”Daisy” i ungefär ett och ett halvt år. Hon är en komplett häst för fälttävlan och skulle kunna gå med högt även i enbart dressyr och eller hoppning, berättar Sara Algotsson Ostholt.

– Hon älskar dock att få galoppera och hoppa terränghinder, så hon är den optimala fälttävlanshästen. Hon är helt enkelt fantastisk, jag har aldrig suttit på en häst med en sådan talang och kapacitet, fortsätter Sara Algotsson Ostholt.
– Jag rider gärna unghäst-VM i höst och det stora målet med henne är OS 2028.

Se film på ekipaget från terrängprovet nedan.

Även hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson fixade en svensk seger på Bundeschampionat. Detta genom att vinna finalen för 7-åriga hopphästar tillsammans med Casall-sonen Caillan (HOLST val f 2015 e Casall-Carry 22, uppf/äg Gerd Ohlsen).

Resultat, Bundeschampionat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden