Ridsport Play
24 november 2020 15:28

Kolla klippet: Svenska voltigelandslaget i musikvideo

Team SveaElla Filippa Velander har varit en del av det svenska landslaget i voltige under många år. Numera sysslar hon även med musik, och när det blev dags att spela in en musikvideo till sin första låt tog hon hjälp av sina lagkompisar.

Kolla klippet: Svenska voltigelandslaget i musikvideo
Team Svea står för en mäktig uppvisning i musikvideon. Foto: Skärmdump från YouTube

Ella Filippa Velander är mer eller mindre född in i ridsporten, då pappa Ted Velander och mamma Pernilla Linder Velander är mycket aktiva inom fälttävlan, bland annat som tränare och grundare till ponnyserien Sugar Cup.

Intresset för musik kom också tidigt, då Ella Filippa redan som 12-åring klippte ihop sin musik till voltigeprogrammet själv. Idag pluggar hon urban musik på folkhögskolan Spinneriet i Malmö, och efter att ha kommit i kontakt med fransoserna Anthony Bro-Petit, tidigare voltigör som tog VM-guld 2016, och Henry Benoit, producent och sångare, har samarbetet nu mynnat ut i Ella Filippas första officiella singel – Operandi.

– Låten handlar om att övervinna sina rädslor och våga satsa på något man drömmer om, även fast man tycker det är läskigt. Låten handlar också om att ha stöd från någon som tror på en, och tillsammans möta rädslan, vilket är precis vad vi får se i musikvideon, berättar hon.

Filminspelning på stranden

Landslagskompisarna i Team Svea var inte sena att hänga på när de fick frågan om att medverka i musikvideon, som bland annat filmades på stranden i Mellbystrand under sommaren.

– Vi bokade in en vecka när vi skulle filma utomhus, och alla möttes upp. Väderprognosen sa regn hela veckan – svensk sommar. Men det blev ett otroligt fint ljus, det blev verkligen magiskt! Laget har varit så proffsiga och stöttande hela vägen, berättar Ella Filippa, som även avslöjar att vissa klipp filmades hemma på utebanan – något som inte syns i videon.

Som musiker går Ella Filippa under artistnamnet Ippah.

Hör Ella Filippa Velander berätta mer om sina två karriärer, som musiker och voltigör:

Ridsport rekommenderar hjälm vid all ridning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden