Sverige
24 april 2018 17:15

Kommun satsar 59 miljoner på nytt stall och ridhus

SatsningarEn helt ny anläggning med en satsning från kommunen på 59 miljoner kronor. Det är nu spikat i Malmö.

Kommun satsar 59 miljoner på nytt stall och ridhus
Malmöstranden Ribersborg har varit platsen för nationella hopptävlingar den här veckan. Foto: WDNet/Istock

”Det är som en dröm som går i uppfyllelse.  Vi har följt processen genom olika informationsmöten, men nu är vi superglada att beslutet har fattats”, säger Bertil Sjödin, ordförande i Malmö Civilia RF till Sydsvenskan som berättar om nyheten.

Den nya anläggningen med bland annat ridhus samt stall för 48 hästar ska ligga en bit från nuvarande anläggningen vid Jägersro, på en av klubbens utebanor. Kommunen, som bygger och äger anläggningen som MCR ska hyra, beräknar göra en investering på 59 miljoner kronor som tas ur tekniska nämndens budget.

För 2,5 år sedan invigdes en annan storsatsning i Malmö kommun, i form av Klagshamns RF:s nya anläggning (läs mer om det här). Kommunen hade då satsat 50 miljoner på att bygga anläggningen. Sydsvenskan berättar vidare att det i  ”Ridutredning 2012” beslutades  ”att Malmö stad skulle ta ett större ansvar för ridanläggningarna som hyrs ut till ryttarföreningarna”, vilket har lett fram till satsningen på KRF:s och nu MCR:s nya hemmaplaner.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden