Dressyr
30 januari 2015 14:44

Charlotte och Valegro GP-vann – Kristian och Biggles till küren

Världsettan Charlotte Dujardin och Valegro satte givetvis den brittiska flaggan i topp i dagens Grand Prix i Amsterdam. Kristian von Krusenstierna och Biggles 1015 gick vidare till lördagens världscupkür.

Charlotte och Valegro GP-vann – Kristian och Biggles till küren
Charlotte Dujardin och Valegro, här i världscupen på Olympia, London, i december, vann som väntat fredagens Grand Prix. © Kit Houghton

Med start i den senare hälften av 21 ekipage i dagens Grand Prix kom Charlotte Dujardin och Valegro (val f -02 e Negro-Gerschwin) in på banan och sågs och segrade. Deras 86,14 procent räckte till klar seger med nära åtta procentenheter före hemmaekipaget Danielle Heijkoop/Siro N.O.P.

Kristian von Krusenstierna startade tidigt med Biggles 1015 (SWB, hingst f -98, e Briar – Krevad, uppg/äg fam. Ingrid Lundberg Persson). Hingsten såg lugn och samarbetsvillig ut och ekipaget gjorde en fin runda med felfria seriebyten. Deras 70 procent räckte med god marginal för att bli bland de 15 till lördagens världscup.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden