Nyheter
8 december 2020 20:33

Kristina Warg blir ny bloggare på Ridsport

NytillskottVi utökar bloggfamiljen på Ridsport med hoppryttaren och unghästutbildaren Kristina Warg – som bland annat jobbat som beridare i Tyskland och Belgien. Häng med i en fartfylld vardag med utbildningshästar och framtidsplaner hemma på familjegården Edeby Säteri i Sörmland.
 

Kristina Warg blir ny bloggare på Ridsport
Kristina Warg är bloggare på Ridsport. Foto: Privat

Familjen Wargs flyttlass från Stockholms innerstad till Edeby Säteri gick när Kristina Warg var i sexårsåldern. Sedan dess har det handlat om hästar. I dag driver Kristina ett framgångsrikt utbildningsstall och på gården finns även Mälaren Hästkliniks Hölöfilial inhyst, vilket medför rejält med liv och rörelse de flesta dagar i veckan.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– Jag kommer skriva om både min vardag som företagare i hästnäringen och livet här på gården, men också om en rad olika ämnen som jag tycker är viktiga att lyfta. Det kan vara allt från framgångar i unghästchampionat till läckande tak och ogräsrensning. De som har följt mig tidigare vet kanske även att jag inte är rädd för att uttrycka mig om jag tycker något är fel så ni kan nog förvänta er ett eller annat debattinlägg.

Fakta

Kristina Warg

Bor: Edeby Säteri

Ålder: 27 år

Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm

Gör: Driver utbildningsstall på Edeby Säteri i Hölö.

Meriter i urval: Har kvalificerat flertalet hästar till Falsterbo Scandinavian Open, Svenskt Avels- och Sportchampionat samt unghäst-VM.

Berätta om dig själv och din hästbakgrund!
– Min mamma tog upp ridningen som vuxen och då fick även jag och mina syskon chansen att följa med. Jag började som 3-åring i en knattegrupp på Färingsö Ridskola och har alla mina första hästminnen därifrån. Jag kommer till exempel fortfarande ihåg min första galopp och att man inte får rida med tuggummi i munnen. När vi flyttade ut till gården fick jag min första ponny och sedan dess känns det som jag ridit varje dag. Tävlandet tog fart på allvar när jag var i 12-årsåldern och efter att jag tog SM-silver med försäljningsponnyn Törnblommesländan var jag nog biten för livet. Jag hade en fantastisk ponnytid och kommer kanske främst ihåg resan med ponnyn Wild At Heart T från 5-årig ungponny till final på ponny-EM, säger Kristina Warg och fortsätter:

– Jag tävlade sedan som junior och YR-ryttare upp till 150 med flera SM-placeringar, framförallt med den idag 19-årige Quidam de Cesar, som numera lever som glad pensionär här på gården. Efter gymnasiet blev det sedan tre år på Handelshögskolan i Stockholm där jag tog en kandidatexamen i ekonomi, samtidigt som jag hade ett gäng unghästar i träning.

Hur kom det säg att du satsade på hästarna?

– Jag har alltid velat prova på att jobba med hästar utomlands och efter examen flyttade jag därför först till Belgien där jag jobbade som beridare på Stephex Stables innan jag landade i Tyskland där jag var anställd på Hengsstation Schmidt. Där arbetade jag framförallt med unghästar men jag fick även tävla upp till svår klass. Tiden i Tyskland var enormt utvecklande! Jag fick värdefull hjälp av Heiko och Denise som driver verksamheten och att nu få använda dessa kunskaper i min egen verksamhet är väldigt spännande!

Det här med att blogga är inte helt nytt för dig?
– Ha, ha, nej det stämmer! Jag hade en de första ”större” hästbloggarna som jag höll igång under tonåren. Det ska bli väldigt kul att ta upp den tråden igen här på Ridsport!

Bloggen startar under onsdagen – missa inte!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden