Avelsnyheter, Hoppning
19 juli 2022 16:04

”Kungen” återigen bästa hästen i världen

GuldhästenLagom till VM i Herning rankas ett av Sveriges starkaste medaljhopp som världens bästa häst.

”Kungen” återigen bästa hästen i världen
Henrik von Eckermann och King Edward visade nyligen formen i Stockholm. Foto: Roland Thunholm

I augusti i fjol toppade han listan och förra månaden var guldhästen från OS fyra på rankningen. Men efter att siffrorna för perioden 1 oktober 2021 till och med 30 juni 2022 räknats ihop är King Edward (BWP val f-10 e Edward 28-Feo, uppf Wim Impens) återigen världens bästa häst sett till den uppfödarrankning som görs av internationella avelsförbundet för sporthästar, World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Även avelsförbundet BWP ligger i rankningstoppen med ett gäng toppresterande hopphästar, varav King Edward alltså är den bästa just nu.

Som tredje hästen någonsin som gått felfritt rakt igenom ett OS blev King Edward historisk i Tokyo. Därefter har framgångssagan fortsatt med Henrik von Eckermann i sadeln och vid VM i Herning är duon ett av Sveriges starkaste medaljhopp. Se de kompletta rankningslistorna här under.

WBFSH världsrankning – hoppuppfödare.

WBFSH världsrankning – avelsförbund hoppning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden