Nyheter
3 juni 2018 20:17

Kval: Sex ekipage klara för Childrens Challenge i Falsterbo

FalsterbokvalDen här helgen stod inte mindre än sex FHS-biljetter på spel för de yngsta hoppryttarna på häst. I går avgjordes det vilka som hoppar vidare i Falsterbo i Mountain Horse Childrens Challenge. I dag delades även fyra biljetter ut till ungdoms-GP:n.

Kval: Sex ekipage klara för Childrens Challenge i Falsterbo
Foto: Anna Johannesson

Kvalen till Mountain Horse Childrens Challenge för 12 till 14 år gamla ryttare på häst går i två 1,20-klasser samma dag med inverkansbedömning respektive bedömning A1:a. Platssiffrorna läggs ihop och de tre bästa får hoppa finalen i Falsterbo.

Tidigare har tre ryttare blivit FHS-klara under Wermland Equestrian Games: Sara Mentzer/Impala Mail, Ebba Danielsson/Bonita och Isabell Carlstedt/Sandy. De tre sista platserna till Mountain Horse Childrens Challenge  fördelas vid Runsten Equestrian Games om ett par veckor.

Smilla i topp

Vid Grevlunda Grand Prix toppade Smilla Berntsson och Le Tornade inverkansklassen. De tio bästa fick hoppa vidare i nästa 1,20, som vanns av inverkanshoppningens femmor Filippa Lagergren och Agat. Smilla kom då på tredje plats och blev dagens kvalvinnare med en säker biljett till Falsterbohoppningen i belöning.

Även Filippa tog sig vidare till Falsterbo och det gjorde även Cajsa-Stina Jönsson med Doobie, som var trea i inverkansklassen och fyra i nästa 1,20.

Filippa Lagergren - Rendene Piccolo Fj-1928
Filippa Lagergren vann ena kvalklassen och får också rida i Falsterbo. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Nellie vann

Hos Jump Club RF levererade Nellie Tågeryd med Emmy Sky samma placeringar som Smilla: etta i inverkansklassen och trea i nästa 1,20. Det var dagens bästa totalresultat hos Jump Club och innebar en solklar FHS-biljett.

Nellie Danielsson och Conny presterade så jämnt det bara går med två andraplatser och är lika klara för Falsterbofinal. Lovisa Grahn och Casillas la beslag på den sista Jump Club-platsen till Falsterbo som femma och fyra i de två kvalklasserna.

Ungdomar till FHS

Även de snäppet äldre ryttarna kvalar som bäst till Falsterbo och då till ungdoms-GP:n. Hos Grevlunda var det André Brandt och Alice Tapper som säkrade sina FHS-platser – läs mer om det i tidigare artikel.

Även hos Jump Club stod två GP-biljetter på spel i klassen där juniorer hoppar 1,40 och young rider 1,45. Passande nog klarade två ekipage grundomgången felfritt och la således beslag på högsta vinsten: Linnea Grufman som med Wirnanda vann klassen och Julia Almebäck som med San Siro kom tvåa.

Resultat Jump Club
Resultat Grevlunda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden