Sverige
20 maj 2020 12:04

Kvinna åtalas för djurplågeri

BrottEn kvinna i 35-årsåldern misstänks ha utsatt flera hästar för onödigt lidande under en lång tid - nu åtalas hon för djurplågeri.

Kvinna åtalas för djurplågeri
Kvinnan åtalas nu för djurplågeri. Foto: Istock

Enligt Dalarnas Tidning ska kvinnan, som bor i Mora kommun, inte ha gett hästarna tillräckligt med mat och vatten under drygt ett års tid, fram till slutet av 2019. Hästarna ska heller inte ha haft tillgång till torra och rena liggplatser.

Åklagaren menar att kvinnan inte gett hästarna tillräcklig tillsyn, och hon ska ha brustit i att vårda dem när de varit sjuka. I åtalet står även att kvinnan inte ”tillkallat veterinär med tillräcklig skyndsamhet”.

Kvinnan medger det som hänt

För ett år sedan fick kvinnan krav om bättring efter att länsstyrelsen varit på plats för kontroll – då konstaterades ett tjugotal hästar som misskötta, då de bland annat inte fått vatten på över ett dygn.

Dalarnas Tidning skriver att kvinnan har medgett det som hänt, men hon varken erkänner eller förnekar brott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden