Sverige
28 december 2017 17:01

Kvinna dömd för bokföringsbrott efter hästaffärer

BrottEn kvinna i Skåne fick in nästan sex miljoner kronor för medverkan i olika hästaffärer på konton hon disponerade. Men hon hade ingen bokföring och betalade ingen skatt. Nu döms hon för grovt bokföringsbrott och får näringsförbud i tre år.

Kvinna dömd för bokföringsbrott efter hästaffärer
Kvinnan hade inte skött bokföringen under tre års tid. Foto: Roland Thunholm

Kvinnan sålde och förmedlade hästar för 5,8 miljoner kronor men bokförde endast en av 111 försäljningar – det här menar Skatteverket. Nu döms hon av Ystads tingsrätt för grovt bokföringsbrott till villkorlig dom och samhällstjänst i 140 timmar. Hon får också näringsförbud i tre år.

Enligt domen har kvinnan varken redovisat moms eller betalat inkomstskatt i sin enskilda näringsverksamhet för räkenskapsåren 2013-2015. För 2014 blev hon beskattad för en försäljning och Skatteverket kom fram till att hon inte blivit beskattad för de 110 övriga försäljningarna som hon hade varit delaktig i. Det här berättar Skånska Dagbladet.

De brott som hon dömts för upptäckes 2016 när Skatteverket gjorde en revision av hennes näringsverksamhet. Hon hade inte bokfört några hästförsäljningar och det fanns ingen bokföring för 2013-2015. Detta trots att hon bedrivit bokföringspliktig näringsverksamhet.
Under de tre åren hade det betalats in 5,8 miljoner kronor till konton som hennes anhöriga stod för men som även hon disponerade.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden