Sverige
8 augusti 2019 09:54

Kvinna hotade stallägare med gevär

HotfullEn 50-årig kvinna i Skurup har häktats efter att hon i helgen hotat sin stallägare och en annan hyresgäst med gevär. Kvinnan är misstänkt för grovt olaga hot.

Kvinna hotade stallägare med gevär
Kvinnan greps på lördagskvällen och är nu häktad. Foto: Niklas Emmoth/Istock

Händelsen inträffade i lördags på en gård i Skurupstrakten, där kvinnan har sin häst inhyrd. Det uppstod ordväxling mellan den 50-åriga kvinnan och stallägaren – om vad är ännu oklart, skriver Ystads Allehanda.
Kvinnan tog fram ett gevär som hon enligt polisanmälan riktade mot magen på stallägaren och hotade att döda henne. Därefter ska hon även ha riktat geväret mot huvudet på en hyresgäst på gården och hotat att döda även honom. Polisen larmades till platsen och kunde på lördagskvällen gripa kvinnan, som sedan anhölls på söndagen, skriver tidningen.

Beslut om häktning

Geväret hittades av polisen och har beslagtagits. Den hotfulla kvinnan har nu häktats misstänkt för grovt olaga hot, efter beslut av Ystads tingsrätt.
– Hon misstänks för grovt olaga hot eftersom det var ett vapen inblandat. Mer än så kan jag inte säga om ärendet då det är i inledningsskedet av utredningen och det råder förundersökningssekretess, säger polisutredaren Anni Evald till Ystads Allehanda.

Kvinnan får stanna i häktet då man misstänker att det finns risk för att kvinnan kan påverka den fortsatta utredningen och även fortsätter med brottslig verksamhet, skriver tidningen.
Åtal ska vara väckt senast den 20 augusti.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden