Sverige
10 november 2020 13:58

Kvinna i hästbranschen döms till fängelse

BrottEn kvinnlig företagare i Skåne anklagas för att ha undanhållit miljoner från Skatteverket, och döms nu till åtta månaders fängelse och näringsförbud.

Kvinna i hästbranschen döms till fängelse
En kvinnlig företagare inom hästbranschen döms till fängelse för bokföringsbrott. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStockphoto/KuntalSaha

Enligt Sydsvenskan fick Skatteverket upp ögonen för kvinnans affärsverksamhet, som har koppling till hästbranschen, under 2019, då hon inte momsdeklarerat sedan 2016 samt hoppat över flera inkomstdeklarationer.

I utredningen kom man fram till att kvinnan totalt haft inbetalningar på nio miljoner kronor, samt utbetalningar på drygt nio miljoner kronor, mellan 2016 och 2018 – något som hon inte deklarerat, skriver tidningen.

Kvinnan menar att det beror på att hon befann sig i en nödsituation, och att hennes bokföring kidnappades av en falsk bokföringsbyrå. Men Lunds tingsrätt anser att kvinnans uppgifter är ”vaga och svårkontrollerade”, och hon döms nu för grovt bokföringsbrott. Straffet blir fängelse i åtta månader, samt näringsförbud i tre år.

Ridsport har varit i kontakt med kvinnan som säger att domen kommer att överklagas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden