Sverige
19 mars 14:45

Kvinna till sjukhus efter krock med hästar

Mitt i natten sprang en flock förrymda hästar på riksvägen i Vetlanda. En kvinna som kom körandes i en bil krockade med troligen två av hästarna och fick föras till sjukhus med ambulans.

Kvinna till sjukhus efter krock med hästar
En grupp hästar var på rymmen när olyckan inträffade. (Arkivbild)

Olyckan inträffade på riksväg 47 i Vetlanda under natten till i dag. Smålands Dagblad skriver att det är oklart hur många hästar som var inblandade i olyckan, men att flera hästar på rymmen befann sig på vägen.

Bilisten som kom körande vid midnatt ska ha krockat med hästarna och fördes med ambulans till sjukhus. Efter behandling för lindriga skador fick hon åka hem.

– Förmodligen har hon kört på två hästar. Det stod två hästar där som var halta när vi kom till platsen, säger Richard Lindkvist, ansvarigt befäl, till SVT Jönköping.

Hästarna tros vara den flock som senare hittades nära orten Kvillsfors och tidningen berättar att räddningstjänsten väntade där tills hästägaren hade letats upp. Exakt hur det gick med hästarna som var med i krocken finns det ännu ingen information om, men ingen häst dog vid olyckstillfället.
– De var halta och ägaren fick ta dit en veterinär, hur det har gått vet jag inte, säger Richard Lindqvist till SVT.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar