Sverige
7 oktober 2017 06:30

Kvinnan bakom ThermoBar prisad

Det eluppvärmda vattenkaret ThermoBar är ett välkänt begrepp i hästvärlden. Marie Hasselbom är kvinnan bakom företaget, och nu har hon fått ett stipendium för att kunna utveckla sin produkt ytterligare.

Kvinnan bakom ThermoBar prisad
Grundaren av ThermoBar har fått ett stipendium för att kunna utveckla sin produkt ytterligare (arkivbild).

Det är ur Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län som Marie Hasselbom, Åre, har fått stipendiet – ett stipendium som ska gå till en kvinna, uppfinnare eller innovatör, boende i Jämtlands län.

Stipendiet är på 30 000 kronor och delas ut i samband med ”Företagsgalan 2017” i Lofsdalen den 6 oktober. Marie Hasselbom berättar på ThermoBars hemsida att hon sökte stipendiet för att kunna ta fram en prototyp till ett nytt kar som ska heta ThermoBar 30 ECO. Denna version av den väletablerade ThermoBar 30 ska bli ett mer ekonomiskt och miljömässigt bättre alternativ än de befintliga karen – framför allt genom att kunden själv ska kunna byta alla komponenter på det nya karet.
”Det ger karet en längre livstid och minskar transporterna avsevärt, eftersom vi kan skicka reservdelarna till kunden istället för att frakta hela karet till oss och sedan åter till kund”, går att läsa på ThermoBars hemsida.

Marie Hasselbom tycker det känns fantastiskt roligt att få utmärkelsen.
”Jag fick priset för att de tyckte att det var en riktigt bra idé och att jag kämpar på envist med mitt företag”, säger Marie Hasselbom till LT

Läs mer om den kommande ThermoBar 30 ECO här 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden