Världen
9 januari 2023 14:41

Kyra Kyrklund får plats i finska Hall of Fame

PrisasPå torsdag är det dags för den finska motsvarigheten till Idrottsgalan, där det ska delas ut priser för förra årets sportsliga framgångar. Ett par namn ska även bli historiska, då de väljs in i idrottens Hall of Fame - dressyrprofessorn Kyra Kyrklund är en av dem.

Kyra Kyrklund får plats i finska Hall of Fame
Kyra Kyrklund och Max på VM i Aachen 2006. Nu väljs Kyra in i finska idrottens Hall of Fame. Foto: Roland Thunholm

Fem idrottare blir på torsdag den 12 januari del av idrottens Hall of Fame i Finland –Kyra Kyrklund har sällskap av tennisspelaren Jarkko Nieminen, squashspelaren Sami Elopuro, längdskidåkaren Marjo Matikainen-Kallström och boxaren Olli Mäki.

Kyra Kyrklund är med sina meriter den finska dressyrryttare som nått störst framgångar hittills. Under sin aktiva karriär hann hon bland annat med sex OS mellan 1980 och 2008, där hon slutade femma tre gånger, ett individuellt silver på VM 1990 och seger i världscupfinalen 1991.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden