Dressyr
16 juli 2018 11:05

Kyra Kyrklund inspirerade i Falsterbo

FalsterboFinska dressyrstjärnan Kyra Kyrklund höll två clinics i Falsterbo. På den ena red hon sin egen uppfödning Tiffany. "Det är varje ryttares dröm att föda upp en egen Grand Prix-häst," sa hon.

Kyra Kyrklund inspirerade i Falsterbo
Kyra Kyrklund och hennes Tiffany gav publiken mycket matnyttigt. Foto: Pernilla Hägg

Kyra Kyrklund var humoristiskt ärlig när hon avslutade sina andra clinic vid Falsterbo Horse Show.
– Jag ska bara säga att jag int´ vunnit klassen, skojade hon.

Men Kyra Kyrklund var, i vanlig ordning, en vinnare ändå och det fanns kvaliteter i överflöd, självklart i hennes ridning, men också i hästen.

Hon drog fullt hus på läktarna både på lördagen, då hon stod på marken och instruerade unghästar, och på söndagen. Under (nästan) tävlingsmässiga former red hon sin egen uppfödning Tiffany, 12 år, en dotter till Tip Top och ett sto (e May Sherif) som är helsyster till Kyras forna stjärna Matador.
– Jag älskar denna hästen. Det är varje ryttares dröm att föda upp en egen Grand Prix-häst, sa Kyra.

Spänd i början
Tiffany var väldigt spänd i början.
– Lite upprörd men hon vet inte riktigt var hon ska gå, konstaterade Kyra och berättade att Tiffany på de senaste åren endast gjort fyra klubbtävlingar.

Kyraclinic3
Jan Brink, Kyra Kyrklund och Liane Wachtmeister
har ögongen på Ida-Linn Lundholm på 5-åriga Ipolita under den ena av två clinics som finskan gav i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg

Det gjorde inget att Tiffany inte uppförde sig perfekt. Tvärt om, nu fick Kyra demonstrera hur hon gör när hästen tvärvänder i en halt, eller inför en piaff. Och hur hon med lugn sits och lugna händer fick tillbaka hästens förtroende.

Uppdelat program
Med Grand Prix-programmet uppdelat i portioner förklarade Kyra på sitt oefterhärmliga sätt hur hon tänker före, under och efter de olika rörelserna. Allt gick inte som planerat.
– Men det är det som är så bra med sådana här demonstrationer, man kan göra om och rätta sina misstag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden