Hoppning
17 mars 2020 13:10

La Baule ställer in Nations Cup-premiären

CoronasmittanDe inställda tävlingarna avlöser varandra runt om i Europa - nu kommer beskedet att franska La Baule ställer in sina tävlingar i maj, ett evenemang som även skulle vara värd för säsongens första Nations Cup.

La Baule ställer in Nations Cup-premiären
La Baule ställer in sina tävlingar i maj. Här ses Henrik von Eckermann gratulera Peder Fredricson efter hans ritt i La Baule 2017. Foto: Tiffany van Halle

Det är återigen coronasmittan som sätter stopp, nu för premiären i Nations Cup. Det är på grund av den franska regeringens beslut som La Baule redan nu har tagit beslutet att ställa in de femstjärniga tävlingarna den 14-17 maj.

– I samarbete med representanter från La Baule stad och det franska ridsportförbundet, är det med stor sorg som vi har tagit beslutet att ställa in Longines International Jumping of La Baule 2020. Vårt engagemang kvarstår, och vi hoppas att vi möts igen på tävlingarna 2021, skriver Rémi Cléro, ordförande för tävlingarna, i ett pressmeddelande.

Vad som händer med Nations Cup-serien 2020 är ännu oklart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden