Hoppning
30 januari 2018 12:58

Laddat för årets Nations Cup

Naions CupÅrspremiären av Nations Cup närmar sig. I 2018 års upplaga bjuds det på flera nyheter.

Laddat för årets Nations Cup
Snart dags för Nations Cup. Här syns ett svenskt glatt gäng på pallen i Rotterdam. Foto: Tony Parkes

FEI Nations Cup i hoppning, där Sverige är med i högsta ligan, har snart premiär igen. Totalt kommer 13 omgångar i tre världsdelar att hoppas och det blir säsongsstart i Abu Dhabi den 17 februari med en omgång i amerikanska Ocala dagen efter. Europeiska division 1 kickar igång i Samorin i slutet av april och följs av bland annat Rotterdam, Falsterbo och Hickstead.

De flesta omgångarna kommer att gå på söndagar och så även i Falsterbo där Nations Cup har bytt plats med Falsterbo Grand Prix, som i år alltså går på fredagen.

Antalet lag i europeiska division I har ökat på från åtta till tio. Utöver Sverige och fjolårsvinnarna Nederländerna hoppar Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz samt förra årets division 2-toppar Belgien och Storbritannien i högsta ligan. Lagen kommer att hoppa fem tävlingar var och poäng från samtliga fem räknas in i tabellen.

Serien avslutas som vanligt under hösten med världsfinalen i Barcelona där slutsegern står på spel.

Kalender

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden