Ponny
18 oktober 2023 08:31

Lag-SM för ponnyer flyttas från Strömsholm

HoppningSM-finalen i hoppning för ponnyer byter plats och tid på året efter att ha varit ett av huvudnumren på de stora utomhustävlingarna på Strömsholm varje år i juni.

Lag-SM för ponnyer flyttas från Strömsholm
Strömsholms slott är ett vackert inslag i bakgrunden under de årliga Nationaldagstävlingarna. Foto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som på sin webbplats berättar att hoppkommittén och tävlingssektionen har beslutat att flytta SM-finalen i laghoppning, detsamma som finalen i Folksam Ponnyallsvenska, för ponnyer 2024.

Ponnyekipagen kommer i stället få göra upp om SM-medaljerna Falsterbo under stortävlingarna där i juli.

– Det ska bli väldigt roligt att få bjuda in ponnylag från hela Sverige till Falsterbo. Jag tror och hoppas att det blir en häftig upplevelse för alla deltagare som skapar minnen för livet, säger Niklas Jonsson, ordförande i hoppkommittén, till SvRF.

Internationella banan

Upplägget för Folksam Ponnyallsvenska kommer att bli likadant som tidigare år med två omgångar. Den första omgången rids på den mindre Falsterbobanan och den avgörande andra omgången rids på den stora, internationella hopparenan.
– Det här skapar en fantastisk möjlighet för unga talanger att rida på en av världens bästa arenor där vi bara några dagar senare arrangerar femstjärnig Nations Cup-hoppning, säger Josephine Sjölin, sportchef för Falsterbo Horse Show till SvRF samtidigt som hon välkomnar ponnyerna till sommarens hästfest.

Hästarnas lag-SM i hoppning avgörs sedan flera år tillbaka under Falsterbo Horse Show.

Datum och platser för övriga svenska mästerskap i hoppning 2024.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden