Fälttävlan
12 juli 2020 08:18

Lag-SM på Strömsholm ställs in

CoronapandeminDet blir varken lag-SM eller internationella tävlingar som planerat på Strömsholm i september. Detta på grund av restriktionerna kring coronasmittan. Däremot planeras fortfarande för ett Breeders.

Lag-SM på Strömsholm ställs in
Det blir inget lag-SM på Strömsholm. Här ses Frida Andersen hoppa in på Slottsbanan under förra årets tävlingar. Foto: Roland Thunholm

”Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format.” Detta meddelas på Ridskolan Strömsholms webbplats.

En tid efter att de traditionella Strömsholmstävlingarna i början av juni ställdes in kom beskedet att lag-SM i fälttävlan skulle arrangeras på Strömsholm den 11–13 september tillsammans med internationella klasser samt Breeders i fälttävlan.

Efter en dialog med smittskyddet i Region Västmanland och Svenska Ridsportförbundet har arrangören dock kommit fram till att ställa in allt utom Breeders.

– Nu står det dock klart att det med nuvarande restriktioner inte är möjligt att genomföra tävling i fälttävlan i detta stora format. Vi får istället se fram emot att genomföra Breeders Trophy i samarbete med SWB och Agria Djurförsäkring, säger Jonas Johnson, verksamhetschef vid Ridskolan Strömsholm, på ridskolans webbplats.

Mer om Breeders i fälttävlan på SWB:s webbplats.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden