Nyheter
16 juni 2020 21:10
Ridsportplus

Landslagsryttare i frontalkrock: ”Vi fick ögonkontakt – sedan small det”

TrafikolyckaOlyckan hände på en mindre väg utanför Kungsbacka vid lunchtid på måndagen. Plötsligt dök det upp en mopedbil på fel sida vägen och Natalie Oldfors hade inte en chans att väja. Smällen blev kraftig, men bilens krockkuddar räddade både Natalie och hästskötaren Sara Åhult. Mopedbilen totalförstördes men flickan som körde hade änglavakt.

Landslagsryttare i frontalkrock: ”Vi fick ögonkontakt – sedan small det”
Natalie Oldfors körde i runt 50 km/tim på den lilla vägen. Foto: Roland Thunholm/Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Natalie Oldfors rider i dressyrlandslagets A-trupp. Under måndagen kom hon körandes på en mindre väg utanför Kungsbacka tillsammans med hästskötaren Sara Åhult och sina fyra hundar i bilen. Plötsligt efter en kurva dök det upp en mopedbil på fel sida vägen och frontalkrocken var oundviklig.
– Jag hade ingenstans att ta vägen, men hann ändå ställa mig på bromsen. Det här är inte bra, hann jag tänka. Jag vet inte hur det kom sig att hon körde på fel sida, om hon fipplade med telefonen eller tittade på något annat, berättar Natalie Oldfors, som fortfarande är skakad av händelsen.

Photo-2020-06-16-13-48-36
Smällen var kraftig. Foto: Privat

– Jag skrek bara till Sara att vi måste ta oss ut, hon tog hundburen och drog iväg ut på gräset vid sidan av vägen. Jag trodde det brann, men det var rök från krockkuddarna. Flickan i mopedbilen blödde mycket, hon var på väg ur bilen men jag sa att hon var tvungen att sitta kvar till ambulansen kom, säger Natalie Oldfors.

Hjälp var snabbt på plats, tack vare Natalies nästan splitternya bil som ringde upp räddningstjänsten i samband med krocken. Den räddade också Natalie och Sara från allvarligare skador, säger Natalie. Hela bilen bokstavligen fylldes med krockkuddar.
– Det fanns en krockkudde på sidan som var stor som en luftmadrass, vi hade krockkuddar vid benen och överallt. Det hjälpte oss väldigt mycket.

Natalie och hästskötaren Sara känner sig ordentligt mörbultade dagen efter. Bägge fick hjärnskakning och Natalie har haft ont i huvudet hela dagen.
– Chocken sitter kvar, vi har en del brännsår efter airbagsen, blåmärken och vanliga sår. Det känns i nacke och rygg också, säkerhetsbältet drog ju åt ganska hårt, säger Natalie.

”Det vara bara kras”

Flickan i mopedbilen hade inte alls samma skydd i det lilla plåtskalet till fordon. Bilen totalförstördes och delar av den var utspridd över vägen.
– Det var bara kras, hade jag inte bromsat hade hon varit död idag. Det fanns inget kvar av bilen, säger Natalie.

Photo-2020-06-16-13-45-21
Bäbis, Tindra, Lisa och Mini klarade sig oskadda. Foto: Privat

Flickan fördes med ambulans till sjukhus och Natalie hade kontakt med mamman under måndagskvällen. Enligt henne hade dottern fått lindrigare skador som kommer att läka.
– Hon hade verkligen änglavakt med tanke på hur bilen såg ut. Just ögonkontakten man får med någon innan det smäller, det har satt sig på näthinnan, säger Natalie och tillägger att flickan vill träffa dem och säga förlåt.

Extra tacksam är hon också över att hennes fyra hundar klarade sig utan skador. Alla fyra satt i en stor transportväska, som var ”bältad” precis bakom förarsätet där den nästan satt som fastkilad, berättar Natalie.
– Jag är så sjukt glad att jag har börjat ha dem i transportväska, det är ju lag på det nu. Innan har jag alltid haft dem i bagaget eller i knäet, men då hade de aldrig överlevt. Nu var de lite skärrade, men alla mådde bra i övrigt.

Natalie vågar inte tänka på vad som hade hänt om hon hade kommit med sin B-kortslastbil med hästar i, eller om hon hade skadat sig och inte kunnat rida och driva sitt företag.
– Det hade varit katastrof.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden