Körning
14 juni 2020 14:23
Ridsportplus

Lång väntan på tävlingsstart för elitkusken Camilla Lind

I toppformHemmabanan, träning, enstaka pay and drive och så ännu mer träning. Elitkusken Camilla Lind och hennes sambo och groom, Henrik Mortensen, har gjort det bästa av coronasituationen. I stallet står just nu två topptrimmade körhästar, Aramis och Bianca.

Lång väntan på tävlingsstart för elitkusken Camilla Lind
Camilla Lind och Bianca trimmar på hemmabanan i Riseberga utanför Ljungbyhed i Skåne. Groom är Henrik Mortensen. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Vi hade anmält till alla de stora tävlingarna och vi landade i Åstorp på pay and drive. När den ena tävlingen efter den andra ställdes in var det bara att ladda om och träna ännu mer. På banan hemma och långa rundor i skogen, berättar Camilla Lind.

– Vi har också tränat för Axel Olin, vi har åkt ner till Flyinge och testat deras maratonhinder, och träffat lite andra kuskar på lagom avstånd.

Aramis, den store brune valacken, har varit med några år nu i teamet medan Bianca, det svarta stoet som ägs av Anette Jönsson, är relativt ny. Det är en dam med mycket egen vilja.

Camilla ville ha fullkomlig koll på henne och därför skickade hon Bianca till Kungsborgs gård och Ulrika Cohn och Niclas Tykesson. De gick igenom hästen från hovar till öron, även veterinär Lotta Wallin är engagerad.

Camilla 2
Bianca – en dam med mycket nerver och vacker som en dag.

Båda hästarna var med på helgens träning för Axel Olin i Flyinge och speciellt Bianca väckte en del förvåning bland både tränare och övriga kuskkollegor. Vad hade hänt med den nerviga damen?
– Hon gick verkligen super, det var fantastiskt, berömmer Camilla.
– Det är verkligen inte ofta jag haft två så fina hästar i mitt stall och så är det fortfarande så osäkert på tävlingsfronten.

Var först med anmälan

Det finns dock ljus i den mörka tävlingstunneln. Nyligen kom beslut om två tävlingar i Åstorp och en tävling i Dalbys regi redan i juli. Den första tävlingen i Åstorp  går första veckan i augusti. Totalt tar arrangören emot 80 ekipage och det blev fullt på några timmar. Suget att få tävla igen är stort.
– Jag var allra först med min anmälan. Jag hade stenkoll på när de skull öppna för anmälan och fick iväg allting blixtsnabbt, säger Camilla och låter väldigt nöjd.

Camilla 3
Aramis i dressyrträning på Flyinge. Foto: Eva Österlund
Camilla 4
Tränare Axel Olin ger instruktioner till Camilla Lind med Aramis. I bakgrunden Boel Hellberg med Tai Nemo.

Bägge hästarna ska gå i Åstorp, Aramis i svår klass och Bianca i medelsvår. Team Mortensen hoppas också att få komma ut internationellt redan i år. Tävlingen i Nebanice i Tjeckien är ännu inte stängd, frågan är bara igenom vilka länder man kan köra för att komma dit.
– Målet med främst Aramis den här säsongen är ju också världsmästerskapet i Pau i Frankrike. Det går vecka 43 och så här långt menar arrangörerna att det blir av.
– Alla vill ju åka dit!

En hel del att se fram emot trots allt, även om ingenting när det gäller tävlingar för sportkörningsekipagen är glasklart. Det gäller alltså att träna på. I Flyinge avslutade hela gänget med att köra i maratonhindren och slipa formen ytterligare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden