Sverige
16 september 2021 11:55

Långdragen tvist om skadad häst

Oense2015 genomfördes ett köp av en tilltänkt tävlingshäst i dressyr, men redan dagen efter hästen kommit till sin nya ägare var den halt. Sex år senare är tvisten mellan säljare och köpare nu avgjord.

Långdragen tvist om skadad häst
Den långdragna tvisten har nu slutat med förlikning. Foto: Getty Images/iStock

Köparen provred dressyrhästen 2015 och bestämde sig för att göra affär. Hästen besiktigades av veterinär, något som genomfördes utan problem. Men när hästen kom till sitt nya hem upptäcktes snabbt att den var halt, en skada som bara blev allt sämre.

Efter ett flertal veterinärundersökningar kunde man konstatera att hästen hade ett allvarligt fel i en frambenskota, samt att hästen var dopad med smärtstillande och antiinflammatoriska medel vid försäljningstillfället. Det skriver Folkbladet.

Då hästen inte kunde användas till det som var tänkt, utan istället fick avlivas på grund av sin skada, startade en långdragen tvist mellan säljare och köpare – en tvist som nu fått sitt slut efter sex år. I en förlikning har säljaren gått med på att betala 425 000 kronor till köparen, skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden