Hoppning
11 februari 11:49
Ridsportplus

Tyskland tog hem League of Nations – Sverige trea

Leauge of NationsDen första omgången av League of Nations avgjordes under söndagen i Abu Dhabi. En nagelbitare, där världsettan Henrik von Eckermann stod för Sveriges dubbelnollor som bidrog till en pallplats. Bästa nation blev slutligen Tyskland.

Tyskland tog hem League of Nations – Sverige trea
Tyskland blev den första nationen att koras till segrare i Leauge og Nations. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den första omgången av den nya nationshoppningen League of Nations är avgjord i Abu Dhabi. Efter första rundan låg Sverige på en delad andra plats, men fick under den andra rundan föll fyra bommar för svenskarna. En tredjeplats räckte Sveriges 20 fel slutligen till.

In i det sista stod det mellan Tyskland och Irland, där Tyskland slutligen stod starkast och vann med sina 8 fel, före Irlands 12.

Banan i Abu Dhabi

Banbyggare är spanjoren Santiago Varela tillsammans med Yousif Al Mahmoudi, Isabel Fernández de Cañete, Ali Al-Dulaimi, Atef Abdel Malik Shawki och Abbas Mohajer Irvanloo. 1,60-banan bjuder på 15 hinder varav ett rejält vattenhinder. Maxtiden är 78 sekunder.

Banskiss

Liverapportering

Först ut att starta är Omar Abdul Aziz Al Marzooqi från Förenade Arabemiraten som med Dalida van de Zuuthoeve fick med sig fem fel.

Luciana Diniz och Vertigo du Desert går ut som nästa startande och får med sig fyra fel.

Som tredje startande äntrar Henrik von Eckermann och Iliana banan. Snabbt och och säkert sätter de klassens första felfria nolla. En uppenbart nöjd von Eckerman.
– Det kändes toppen, Iliana kändes fantastisk.
– Vi såg idag att hon kan göra det bästa.

Brittiska Vertigo du Desert utgår med Vertigo du Desert.

15 fel slutar Nederländernas Kim Emmen och Inflame Go på.

Joseph Stockdale och Ebanking blir nästa ekipage att sätta en nolla.

Elian Baumann och Little Lumpi E får ett nedslag och slutar på fyra fel.

Först ut för Tyskland är David Will med My Prins van Dorperheide, som även de får med sig fyra fel.

Frankrike får sin första nolla genom det första ekipaget – Olivier Perreau och GL Events Dorai d’Aiguilly.

Alise Oken och Gelvera får med sig 13 fel.

Irland står för klassens nästa nolla genom Richard Howley som sättern en felfri runda tillsammans med Equine America Consulent de Prelet Z.

Förenade Arabemiraten nästa ekipage är Abdullah Mohd Al Marri och BBS McGregor som slutar på ett fel.

Brasilien får sin första nolla genom Yuri Mansur och QH Alfons Santo Antonio.

Så blir det dags för svenskt igen. Peder Fredricsson och 14-åriga Alcapone des Carmille drar på sig ett nedslag och går ut på fyra fel.

Belgien står näst på tur. Det går fortsatt tungt för nationen som med Abdel Saïd och Bonne Amie får åtta fel.

Tani Joosten och Galdal me får ett nedslag.

Storbritanniens andra ekipage, Donald Whitaker och Millfield Colette slutar på 12 fel.

Janika Sprunger går in och rider felfritt på 10-åriga Orelie.

Felfritt blir det även för Tyskland när Jörne Sprehe äntrar banan med Sprehe Hot Easy.

Olivier Robert får med sig nio fel med Iglesias D.V..

Åtta fel blir slutresultatet för Hannah Selleck Cloud 39.

Irland fortsätter starkt med ytterligare en nolla genom Michael Pender och
HHS Calais.

Ali Hamad Al Kirbi och Jarlin de Torres får med sig fem fel.

Fyra fel slutar Brasiliens tredje ekipage på – Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho med Sierra du Piedroux Z.

När det blir dags för Sverige igen går det tungt, Antonia Pettersson Häggström får med sig 15 fel tillsammans med Zara de Laubry Z.

Wilm Vermeir går ut som Belgiens tredje ekipage. Tillsammans med Iq van het Steentje stannar de på åtta fel.

Ett nedslag blir det för Loewie Joppen och Havel van de Wolfsakker Z.

För Storbritannien blir det desto fler fel när nationens tredje ekipage äntrar banan. Skye Higgin och Djordania du Tillard landar ut på 12 fel.

Barbara Schnieper och Canice får med sig två nedslag och åtta fel.

Christian Kukuk och Mumbai drar på sig ett nedslag och fyra fel.

Frankrike och Roger Yves Bost står näst på tur. I sadeln på Delph de Denat HDC slutar rundan på åtta fel.

Callie Schott och Garant slutar fyra fel, precis som efterföljande Denis LynchCordial.

Dags för de sista ryttarna från varje nation, som startar med Abdullah Humaid Al Muhairi Chacolu. Ekipaget slutar på fem fel.

Sist ut av de svenska ryttarna går Rolf-Göran Bengtsson ut, som tillsammans med Zuccero HV sätter Sveriges andra felfria runda.

Även Belgien avslutar felfritt genom Gregory Wathelet och Ace of Hearts.

Jur Vrieling fick med sig fem fel tillsammans med Jourdain VDL.

Jack Whitaker ger Storbritannien bästa möjliga avslut med nationens andra nolla. Det i sadeln på Equine America Q Paravatti N.

Pius Schwizer och Just Special VK får med sig ett nedslag.

Även Tyskland får en bra sista runda när Christian Ahlmann sätter nollan med Blueberry, precis som USA:s första nolla genom Aaron Vale och Carissimo 25.

Sist ut i den första rundan går Mark McAuley och GRS Lady Amaro.

Andra rundan rids med tre ekipage

När det är dags för andra rundan är det tre ekipage per nation som startar. I tät efter den första rundan ligger Irland med noll fel, följt av Sverige och Tyskland på fyra fel vardera. Till skillnad från första rundan, där varje nation kunnat räkna bort ett ekipage, gäller samtliga ekipage i andra omgången.

Hannah Selleck går ut först med Cloud 39. Efter två nedslag i första omgången börjar det tungt med ett nedslag på första språnget. Efter ett nedslag på sista hindret blir det återigen åtta fel för ekipaget.

Joseph Stockdale och Ebanking ger ett stabilt intryck men får ett nedslag med sig.

Omar Abdul Aziz Al Marzooqi och Dalida van de Zuuthoeve fick tidsfel i första rundan. Andra rundan börjar bra men slutar med två nedslag vid de sista hindren.

Först ut för Brasilien är Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho och Sierra du Piedroux Z. Ett nedslag i trippelbarren ger ekipaget fyra fel.

Elian Baumann äntrar banan med Little Lumpi E och ger ett osäkert intryck som snart resulterar i ett nedslag och en hov i vattenhindret. Det är kostsamma fel för Schweiz och en besviken ryttare rider av banan.

Christian Kukuk och Mumbai ger ett harmoniskt intryck och Christian stöttar Mumbai med rösten. Ekipaget slutar felfritt och sätter press på Sverige.

Återigen är Henrik von Eckermann först ut av de svenska ryttarna. Världsettan visar luftiga språng och ger ett avslappnat intryck. Med en felfri ritt ger ekipaget Sverige bästa möjliga förutsättningar.

Näst ut är ledande Irland och Richard Howley på Consulent De Prelet Z. Trots ett islag slutar ekipaget felfritt.

Callie Scott äntrar banan med Garant och börjar med ett nedslag på första språnget. Det är också dem fyra fel ekipaget får med sig när de avslutar rundan.

Skye Higgin och Djordania Du Tillard hittar inte riktigt rätt och får med sig tre nedslag och 12 fel.

In på banan kommer Abdullah Mohd Al Marri och BBS McGregor som trots en bra runda får ett nedslag.

Brasilien och Yuri Mansur på QH Alfons Santo Antonio kommer till hinder tre innan en bom faller. Med spetsade öron dröjer det till näst sista hindret innan ytterligare ett nedslag kommer.

Janika Sprunger och 10-åriga Oriele red felfritt första rundan och visar lediga språng. Det räcker hela vägen runt och ger en felfri runda trots ett par islag.

Näst på tur är Jörne Sprehe med Sprehe Hot Easy, som även det sätter sina andra nolla för dagen.

Pressen på Sverige är hög när Peder Fredricson återigen gör sig klar för start med
Alcapone des Carmille. Rundan börjar med ett kostsamt nedslag. Ytterligare ett nedslag kommer i trippelbarren för att sedan avsluta med ännu ett nedslag och fyra fel på sista hindret. 12 fel blir det för ekipaget och Sverige halkar ned på en fjärde plats.

Michael Pender och Hhs Calais drar med sig två nedslag, något som har stor betydelse för Irland som tappar ledningen till Tyskland.

Aaron Vale rider Carissimo 25 är sist ut av de amerikanska ryttarna. Länge ser det ljust ut för ekipaget, innan en bom faller vid trippelbarren, vilket ger ekipaget fyra fel.

Dags för Storbritanniens sista ryttare, Jack Whitaker med Equine America Q Paravatti N. Efter en rejäl missbedömning är ett nedslag ett faktum, som snart blir ytterligare ett.

Ali Hamad Al Kirbi är näst på tur tillsammans med Jarlin de Torres. Ekipaget stöter på ordentligt med patrull och är på väg att krascha i ett hinder, men ekipaget samlar sig och slutar med 21 fel.

Brasiliens sista ryttare är Luciana Diniz och Vertigo du Desert, som visar på god form och avslutar med en felfri runda åt Brasilien.

Barbara Schnieper fick med sig åtta fel i första rundan tillsammans med Canice. Även i andra rundan faller två bommar som återigen ger ekipaget åtta fel.

Pressen är stor när tyska David Will äntrar banan. 12-åriga My Prins van Dorperheide visar på självsäkerhet, men river nästsista hindret. Tyskland tappar ledningen, som efter ritten är delad med Irland.

Sist ut av svenskarna går Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero HV, som liksom Peder börjar med ett kostsamt nedslag. En i övrigt stabil runda gör att ekipaget slutar på fyra fel, vilket placerar Sverige på en tredje plats.

Avgörandet blir när irländska Mark McAuley äntrar banan för sin andra runda med GRS Lady Amaro. En uppgift de tar sig ann med god rytm – men så faller en bom och Tysklands seger är ett faktum.

Leauge of Nations deltävlingar

19-23 mars: Ocala, USA
30 maj-2 juni: St. Gallen, Schweiz
20-23 juni: Rotterdam, Nederländerna
3-6 oktober: Barcelona, Spanien, final

Så följer du tävlingen

Startlistor och resultat
Arrangörens hemsida 
FEI-TV/ClipMyHorse sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden