Blogg
5 maj 2014 11:27

Ledig tävlingshelg

På Valborgsmässoafton var jag och tränade med Lilly för Lotta Björe. Första träningen utomhus med Lilly och hon var lite lagom galen, eller i alla fall väldigt fram och stark. Tipsen jag fick var att försöka röra ännu mer på bettet så att hon inte bara lägger sig på och blir ännu starkare.

VI hoppade en stryketräningsserie och jag hade en tendens att fälla överlivet lite för mycket över den serien och jag måste räta upp mig mer annars får hon ännu mer fart. Bra övning att ta med hem och så får jag tänka på att jobba med överlivet på henne.

Lilly är som en stor häst att rida så jag lär mig väldigt mycket på henne. Hon är fantastisk över hindren men det gäller att få till det mellan hindren också.

Jag pratade med Lotta om när jag ska ha nästa ”Ridsportträning”. Vi ska prata om det efter Skyrup och Bonheiden för att se om planen håller som hon och jag har gjort tillsammans med Sylve.

Både Lilly och Skuggan har konditionstränat mycket den här veckan inför de stora banorna både i Skyrup och om vi kommer med till Bonheiden.

Jag sitter nu tillsammans med mamma och pappa och planerar för resan till Bonheiden om jag kommer med. Det är mycket planering som ska göras. Vilken resväg vi ska ta, räkna ut hur mycket mat det går åt till hästarna, uppstallning och övernattning någonstans på vägen ner  i Tyskland, vad vi ska äta i Bonheiden i en vecka och hur vi löser allt annat sen måste vi ha en reservplan med. Hästarna är i alla fall klippta och på måndag kommer hovslagaren hit och fixar till nya skor på båda.

Jag tävlar i Skyrup nu på lördag och söndag och vi kommer att bo kvar hos familjen Dahnelius tills vi åker till Bonheiden på måndagen, eller kanske tisdagen, beroende på när vi får komma dit tidigast.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden