Världen
6 augusti 2019 12:58

Legendarisk hopptränare avstängd för ”olämpligt sexuellt uppförande”

USAHopptränaren och tidigare förbundskaptenen för USA, George Morris, har stängts av permanent av centret SafeSport. Detta efter anklagelser om "olämpligt sexuellt uppförande som involverar minderårig". Den 81-årige legendaren tillbakavisar anklagelserna skarpt.

Legendarisk hopptränare avstängd för ”olämpligt sexuellt uppförande”
George Morris. Foto: Lottapictures

Det är bland annat The Chronicle of the Horse som berättar om avstängningen som trädde i kraft den 5 augusti.

Det är efter den amerikanska centret SafeSports utredning som George Morris stängs av permanent. Avstängningen innebär att hopplegendaren är förbjuden att delta på något sätt i tävlingar eller någon annan aktivitet i någon sport som ordnas av någon organisation/förbund som på något sätt har kontakt med USA:s olympiska kommitté. Detta innefattar bland annat USA:s ridsportförbund och deras underavdelningar.

Anklagelserna mot George Morris gäller påstådda händelser mellan 1968 och 1972 och det ska, enligt beslutet från SafeSport, handla om olämpligt sexuellt uppförande som involverar minderårig.

George Morris själv bestrider kraftfullt anklagelserna i ett uttalande enligt The Chronicle of the Horse: ”Jag har ägnat mitt liv åt hästsport och utveckling av ryttare, tränare och olympier. Alla anklagelser som antyder att jag har handlat på ett sätt som är skadligt för individer, det bredare hästsamhället och den sport som jag älskar dyrt är falska och skadliga.

George Morris är 81 år och har ett OS-silver i lag på meritlistan som ryttare och var framgångrik tränare och förbundskapten för USA:s hopplag under en lång period. Han är också författare och åker runt hela välden och håller clinics. Han är bland annat inbokad att hålla en clinic i Sverige i mitten av denna månad.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden