Dressyr
22 oktober 2012 12:05

Leo af Magnushöj pensioneras

Nina Hofmann Küppers har tagit det svåra beslutet att pensionera sin tävlingspartner sedan mer än nio år.

– Jag gör det innan han får en svårare skada, nu får han läka och fortsatt VIP-behandling hemma på Wisbohammar men internationellt tävlande är uteslutet, säger Nina.

Hennes Leo har dragits med ett bogproblem som lett till ett avlastningsmönster. Han blev bra och ekipaget kunde träna och till och med tävla igen, senast i Vallentuna. Nu visar dock den danskfödde valacken tecken på fortsatta bekymmer, visserligen vaga men Nina känner sin häst. Hon har har fattat sitt beslut.
– Leo har gjort allt för mig och varit med mig från junioråren och hela vägen upp i GP, jag vill inte krama ur det sista utan vill ha en fräsch pensionär istället, säger hon bestämt.
– Vi slutar innan det är helt förbi, han är stallets absoluta nummer ett och så ska det förbli.

Leo af Magnushöj (f-95, e Rohdiamant-Leonardo II) är nummer ett men i stallet finns det gott om talang, senaste nyförvärvet Lusingando (f-01, e Lanciano-Lucky Light) debuterade i Mjölby med seger i Int 1B.
– Jag kommer att fokusera på att ge de nya yngre hästarna den tid de behöver för att etablera sig, Duracell och Aura ska ha sitt också, just nu är jag lyckligt lottad med fina hästar, säger Nina.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar