Dressyr
25 oktober 2014 11:38

Lette slutar som supervisor

Den svenske dressyrdomaren Eric Lette hoppar av sitt uppdrag som internationell supervisor. Anledningen är bland annat att han och ytterligare två avhoppare känner att deras funktion har blivit utan verkan.

Det är Eurodressage som berättar om avhoppen. Ghislain Fouarge, Dieter Schüle och Eric Lette har ansökt om att bli befriade från sina uppdrag som supervisors med omedelbar verkan. En supervisors uppgift är att granska ordinarie domares bedömningar och rätta till eventuella felaktigheter i dessa. 

Bakgrunden till avhoppen är diskussioner som har förts i samband med årets VM i franska Normandie. Trion tycker bland annat att deras uppdrag var otydligt formulerat. De gick in och ändrade siffrorna på drygt 180 av de 26 500 betyg som delades ut under mästerskapets Grand Prix och Grand Prix Special. Ingen av ändringarna ledde till några förändringar i resultatlistorna. 

Enligt Eurodressage tycker Ghislain Fouarge, Dieter Schüle och Eric Lette att deras funktion som supervisors är betydelselös och de skulle vilja större befogenheter och mer frihet, bland annat om domarna är anmärkningsvärt oense i sin poängsättning. När de inte fick gehör för sina krav valde de alltså att avsluta sina uppdrag. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-