Dressyr
19 mars 20:33

Lina Dolk och Maria von Essen vann första kvalet i Lövsta Future Challenge

Lövsta Future ChallengeLövsta Future Challenge Unga ryttare och Lövsta Future Challenge Unga hästar hade under lördagen säsongspremiär på Strömsholm. Smått oslagbara Lina Dolk och Languedoc tog hand om segern bland de unga ryttarna – Maria von Essen och Invoice toppade bland de unga hästarna.

Lina Dolk och Maria von Essen vann första kvalet i Lövsta Future Challenge
Lina Dolk och Languedoc svävade fram under ärevarvet. Foto: Roland Thunholm

Lövstas talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i dressyr drog igång för året under lördagen på Strömsholm. Tävligen består av fem kvaltävlingar med sikte på final vid Sweden International Horse Show på Friends den 25-26 november.

Segern bland de unga ryttarna gick till Lina Dolk och Languedoc som red i mål på 69,608 procent. Tvåa blev Evelina Söderström med Cilantro på 67,704 procent och tredjeplatsen gick till Victoria Karlsson och Cum Laude SVU på 67,647 procent. Klassen bjöds på 12 startande och reds i FEI Intermédiaire II.

– Vi fick en lite skakig start idag men jag fick ett fint galopprogram och är nöjd med känslan. Det är kul att vara igång igen. Nästa tävling blir andra kvalet i Lidköping, sedan blir det fokus mot mästerskap innan de återstående kvalen av Lövsta Future Challenge, säger Lina Dolk i ett pressmeddelande.

Maria Von Essen-invoice 8 220319 Rt
Maria von Essen tog även hem segern i fjolårets säsongspremiär. Foto: Roland Thunholm

Grand Prix är målet

Maria von Essen och Invoice tog hem segern bland de unga hästarna på 73,873 procent. Mads Hendeliowitz blev tvåa med Milwaukee på 69,265 procent och Maria Eriksson tog hem tredjeplatsen med Mc Gordon (SWB) med 68,922 procent. Även här reds den 14 startande stora klassen i FEI Intermédiaire II.

– Jag har haft en bra känsla hela helgen, Invoice har hållit sig lugn, vilket är vår stora utmaning. Vårt mål är att så småningom kunna starta den stora Grand Prixen, säger Maria von Essen.

I FEI Lagprogram Msv B (J) som reds tidigare under lördagen tog Hannah Regosa hand om segern med sin Baldi på 67,222 procent.

Fredagens FEI Intermédiaire II vanns även den av Maria von Essen och Invoice, denna gången på 73,284 procent. FEI Prix S:t Georges vanns av Maja Falk och Gilmore MC på 68,480 procent.

Regler och kvalplatser Unga ryttare.
Regler och kvalplatser Unga hästar.

Resultatlista Lövsta Future Challenge Unga ryttare.
Resultatlista Lövsta Future Challenge Unga hästar.
Resultatlista FEI Lagprogram Msv B (J).
Resultatlista fredagens FEI Intermédiaire II.
Resultatlista FEI Prix S:t Georges.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden