Hoppning
30 oktober 2020 15:08
Ridsportplus

Linn Hörnvall allvarligt skadad i ridolycka

ÄnglavaktUnghästspecialisten Linn Hörnvall kunde ha råkat riktig illa ut i en ridolycka på torsdagen. "Jag har inget minne av olyckan, men de som såg det trodde att jag dog," berättar ryttaren som fick flera skador och fördes till sjukhus.

Linn  Hörnvall allvarligt skadad i ridolycka
Linn Hörnvall är en ofta anlitad unghästberidare, som när hon red Viking Hästak i Breeders 2018. Nu blir det ingen ridning på ett tag för henne. Foto: Roland Thunholm/Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var på torsdagen som olyckan var framme. Linn Hörnvall, som driver Stall Linn Hörnvall i Askersund, red en pigg häst på ridbanan.

Jag inser nu efteråt att jag måste ha haft änglavakt. Linn Hörnvall.

– Jag har inget minne av olyckan då jag var helt borta en stund, men har fått berättat för mig att hästen var pigg och sprätte iväg, berättar hoppryttaren och unghästutbildaren.

Hästen tappade balansen och gick omkull. Linn Hörnvall hamnade under den och därefter rullade hästen över henne två gånger.
– De som såg det trodde jag dog.

Fraktur i ryggen

Det blev transport till sjukhus och där konstaterades att Linn Hörnvall hade ett brutet nyckelben, en mindre fraktur i ryggen och en hjärnskakning.
– Jag inser nu efteråt att jag måste ha haft änglavakt, fortsätter Linn Hörnvall som nu är hemma igen.

– Jag mår efter omständigheterna väldigt bra men är stel och mörbultad. Och jag har fått stränga order om att komma tillbaka till sjukhuset direkt om jag blir sämre.

Ingen operation

I nuläget ser det inte ut som att Linn Hörnvall behöver opereras, men när hon kan vara tillbaka i sadeln igen är oklart.
– Frakturerna ser fina ut så förhoppningsvis läker de ihop snabbt.

Linn Hörnvall har haft mycket framgångar i olika sammanhang med yngre hästar på senare år, både som egenföretagare och som tidigare anställd beridare på Hästak. Hon har också placeringar upp till 1,45-klasser.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden