Sport
12 juli 2015 11:11
Ridsportplus

”Lite prestige vara bäste svensk”

Dagens ryttare Svante Johansson har lämnat elitskiktet i hoppning. Men Varbergsryttaren är fortfarande allra högsta grad aktiv. På söndagen blev han bäste svensk i Falsterbos final för 7-åringar tillsammans med Quantum Ks.

”Lite prestige vara bäste svensk”
Svante Johansson har lämnat den internationella hetluften, men har fortfarande suget efter tävling kvar. På söndagen blev han fyra med Quantum Ks i 7-årsfinalen. Photographer Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det är jättekul att vara här i Falsterbo. Och visst är det lite prestige i att bli bäste svensk i en sådan här klass, säger 49-åringen. 

Quantum Ks (e Quintender-Robin Z äg/uppf Stall Kristineberg AB) kommer från Bengt Anderssons stamsto och visade många fina kvaliteter på Falsterbos stora bana. 
– Det är jättefin häst som jag trivs bra med. Men han är så stor att han förmodligen aldrig kommer att kunna bli riktigt snabb, säger Svante Johansson. 

Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig med starter i både världscupfinal och EM. Men det är några år sedan nu och hans bästa hästar Caramell KS och Saint Amour är sålda. I stället är stallet fullt med yngre förmågor. När det gäller framtiden för Quantum Ks är han och ägaren öppna för olika förslag.
– Det har kommit förfrågningar om han är till salu. Och det är smickrande. Då vet man att det är en bra häst och att man har gjort ett bra jobb, säger Svante Johansson som har haft hästen i träning och tävling sedan den var fyra år. 

Han är inte inne på att göra någon ny satsning mot eliten just nu. Han vet vad som krävs i form av tid och hästmaterial och båda de sakerna finns inte riktigt nu. Dessutom har han två barn som tävlar och detta tar också en hel del tid i anspråk.
– Man är i olika skeenden i livet.
Men hur kul tycker du att det är att rida en final i Falsterbo?
– Det är klart att det är jättekul. Tävlingstarmen har inte gett sig riktigt än. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden