Sportnytt
19 juli 2014 07:30

Lördag i Aachen

Fälttävlans terrängprov, körningens maraton och dressyrens Grand Prix Special med kval till söndagens kür är lördagens höjdpunkter i Aachen.

Lördag i Aachen
Ridsportens årliga världsfestival i tyska Aachen går in på sin näst sista dag i dag, lördag.

Det blir full fart redan på morgonen då den trestjärniga fälttävlans terrängprov drar i gång. Sverige ligger sist i tävlingen. 

När fälttävlanshästarna är klara tar kuskarna över terrängen runt den stora arenan i sin maratonkörning. Här är läget muntrare med svenska ögon sett då Sverige är trea i lagtävlingen inför lördagen. 

På dressyrarenan rider U25-ryttarna sin nationstävling och i den stora rundan blir det ytterligare ett möte mellan giganterna Totilas och Valegro i Grand Prix Special. 30 ekipage är kvalificerade dit och de 15 bästa går vidare till söndagens kür. Tinne Vilhelmson Silfvén, Patrik Kittel och Jeanna Högberg är kvalificerade för klassen. 

På hoppbanan blir det bland annat final för unghästarna och en tidshoppning. Henrik von Eckermann startar båda. 

Betalkanalen Horse 1 sänder från tävlingarna, precis som ClipMyHorse: http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/1/chio-aachen-2014-2014 och 
WDR webb-TV: http://www1.wdr.de/mediathek/video/livestream/index.html 

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden