Sportnytt
13 augusti 2022 06:20

Lördag på VM i Herning

Herning 2022Efter den rafflande laguppgörelsen på fredagen väntar en vilodag för hoppryttarna som är kvalade till söndagens individuella final. Dock blir det besiktning för finalhästarna. Samtidigt ska det delas ut lagmedaljer i paradressyr. Här är allt du behöver veta för att följa det som händer i Herning idag.

Lördag på VM i Herning
De svenska fansen både syns och hörs på läktarna i Herning. Foto: Roland Thunholm

På lördagen ska lagmedaljerna delas ut i paradressyren. Samtidigt blir det trestjärniga hoppklasser innan det på kvällen är dags för besiktning av de hästar som ska hoppa i den individuella finalen på söndag. För svensk del ska guldhästarna King Edward och Markan Cosmopolit visas upp.

Sverige har två pararyttare till start i grad V, Amalia Josbo och Lena Malmström. De andra två lagryttarna, Louise Etzner Jakobsson och Sandra Karlsson, red sina program under fredagen. Nu läggs poängen ihop, men precis som i de andra grenarna stryks det sämsta resultatet.

Även om det kan bli tufft för Sverige att rida hem en medalj står även en plats till Paralympics på spel. För det det blågula laget gäller det att sluta bland de sju bästa lagen (hemmanationen Frankrike borträknat) för att kvala till Paris 2024.

Ställning lag paradressyr

Tidsprogram lördag

Hoppning
17.30 Besiktning för de hästar som gått till söndagens individuella final

Paradressyr – grad V
14.38 Amalia Josbo/Lady Evelin
16.01 Lena Malmström/Fabulous Fidelie
20.30 Medaljutdelning lag

Start- och resultatlistor
Arrangörens hemsida
FEI-TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden