Avelsnyheter
27 oktober 2017 09:53

Lösning nådd för Connemarasällskapet

TillbakaSedan februari har Svenska Connemarasällskapet inte varit godkänd som avelsorganisation och har därmed inte fått registrera connemaraponnyer eller utfärda pass. Nu har den långdragna historien fått en lösning - sedan i torsdags är Svenska Connemarasällskapet åter igen godkänd som avelsorganisation.

Lösning nådd för Connemarasällskapet
Nu kan connemaraponnyer registreras och tilläggsregistreras i Sverige igen (connemaran på bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto

Ridsport har flera gånger skrivit om turerna kring Svenska Connemarasällskapet. Den 21 februari beslutade Jordbruksverket att Svenska Connemarasällskapet förlorat sin rätt att vara avelsorganisation och att beslutet gällde med omedelbar verkan. Jordbruksverket ansåg då att Svenska Connemarasällskapet saknade kompetens och hade oförmåga att åtgärda påtala brister.

Connemarasällskapet hoppades på en snabb lösning men i april sade Jordbruksverket åter nej till Svenska Connemarasällskapet efter att ha underkänt deras inskickade plan och riktlinjer. Det har inte gått att registrera eller tilläggsregistrera connemaraponnyer i Sverige under hela denna tid.

Under torsdagskvällen meddelade Svenska Connemarasällskapet på sin Facebooksida att Jordbruksverket nu godkänt dem som avelsorganisation igen.
”Jordbruksverket har i dag 26 oktober meddelat att Svenska Connemarasällskapet fr o m 2017-10-24 är godkänd som avelsorganisation.
Det innebär att SCS åter kan utfärda hästpass, registrera connemaror med utländska hästpass, registrera ägarbyten mm. Regelverk , blanketter etc kommer snarast att läggas ut på SCS websida. Vi återkommer med mer information när vi fått ta del av beslutet” går att läsa på Facebooksidan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden