Sportnytt
4 februari 2017 23:40

Louise blev Årets nykomling

Visst blev det mer pris till ridsporten! Louise Etzner Jakobsson korades til Ņrets nykomling på Parasportgalan.

Louise blev Årets nykomling
Louise, som här hyllas på Friends, segrade på Parasportgalan.

Ryttaren Louise Etzner Jakobsson vann rubbet på NM och tog dubbla brons i Rio. Det ledde fram till priset Årets nykomling på Parasportgalan under lördagskvällen.

Grand Prix-meriterade Louise är måhända inte det minsta ny som ryttare, men som pararyttare har hon gjort kometkarriär med sitt lilla berg av medaljer efter bara något år i landslaget.

I år väntar också nya utmaningar – Louise har kvalat in till Grand Prix och hoppas är därmed snart tillbaka i den klass hon tävlade innan olyckan (läs mer om det i Ridsports artikel här).

Louise själv är i Thailand och har ännu inte gått att nå för en kommentar, men dottern Lisa som tog emot priset intygade att det lär glädja hennes mamma rejält. Redan när nomineringen blev känd gladdes Louise åt att kunna bidra till att paradressyren får mer uppmärksamhet.
– Det känns enormt bra. Vi behöver synas så mycket vi bara kan och det är viktigt att visa upp paradressyren även för ”vanliga” människor som kanske knappt vet att det finns, sa Louise då till Ridsport.

Louise hade även chans att bli Årets kvinnliga idrottare, men slogs på upploppet av en fyrfaldig Rio-medaljör.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden