Nyheter
3 april 2020 16:40

Lövsta bjuder in till digitalt påskkalas med Jens och Tinne

HingsteventI takt med att hingstvisningarna har ställts in på löpande band har hingsthållarna sökt efter nya sätt att marknadsföra sina diamanter. Helgstrand Dressage var genast på bollen i sina egna sociala kanaler och erbjuder även gratis försäljningsmaterial för föl. Nu bjuder även Lövsta in till digital hingstvisning i påskhelgen.

Lövsta bjuder in till digitalt påskkalas med Jens och Tinne
Jens Fredricson och Lövstahingsten Cayenne de Clarence. Foto: Roland Thunholm

Medan Helgstrand Dressage bjuder på mer eller mindre daglig hingstvisning via sina sociala kanaler, främst Facebook, där stjärnhingsthållaren Helgstrand har dryga 65 000 följare, satsar Lövsta Stuteri på ett digitalt påskevent med hingstvisning via tv-kanalen Equisport.

Lövsta tar hjälp av toppryttarna Tinne Vilhelmsson Silfvén, Jens Fredricson och Caroline Darcourt för att visa upp hingstarna – samtidigt som teamet runt omkring kommer att berätta om hingstarna och vad som är nytt för säsongen samt dela med sig av tankar kring det rådande coronaläget.

– På grund av den rådande coronasituation har vi valt att visa hingstarna digitalt och det möjliggör att lyfta fram dem ännu mer genom att jag och Tinne pratar om dem, hur vi tänker när vi letar hingstämnen och hingstar, vad vi tänker om ridning och management kring dem, ja, lite mer personliga tankar om dem, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri.

Hingstvisningen kan ses från och med långfredagen klockan 20.00 fram till midnatt på annandagen.

Lockdown i Tyskland

Som Ridsport tidigare har rapporterat började Helgstrand Dressage nästan omedelbart efter att hingstvisningarna ställdes in att lägga upp genomarbetade filmklipp på sin Facebooksida.
– Vi vet att det inte kan ersätta en live hingstvisning, men för ögonblicket är detta det bästa vi kan erbjuda, säger Andreas Helgstrand på sin Facebooksida.

Som en extra boost erbjuder även Helgstrand Dressage gratis försäljningsmaterial för föl till de uppfödare som väljer Helgstrandhingstar.
– Vi är rädda att den rådande situationen och dess konsekvenser kommer att påverka försäljningen av våra uppfödares föl. Därför vill vi hjälpa till, säger Andreas Helgstrand.

Den 19 april planerades en stor hingstvisning av de främsta avelshingstarna från Paul Schockemöhle och Helgstrand Dressage. Denna är nu alltså inställd, men enligt Helena Torstensson på PS Flyinge & Partners finns det inga planer på att visa hingstar från Schockemöhle digitalt.
– Hingstvisningarna i Tyskland är redan avklarade sedan i februari och just nu är det lockdown i Tyskland. De får inte vara fler än två personer tillsammans. Och här på Flyinge har vi bara tre hingstar, säger hon.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden