Dressyr
2 juli 2014 10:00

Lövsta Future Challenge får en fortsättning

Nu är det klart att Lövsta Future Challenge, serietävlingen för unga hästar och unga ryttare, kommer att fortsätta i minst tre år till.

I Lövsta Future Challenge tävlar unga hästar i en klass och unga ryttare i en annan i en serie tävlingar. Finalen avgörs under Sweden International Horse Show i december. Initiativtagaren och sponsorn Antonia Ax:son Johnson har lyssnat på ryttare och tränare.
– Jag har  aldrig mött en sådan entusiasm för en tävlingsform. Därför har vi beslutat oss för att fortsätta, säger hon i ett pressmeddelande.

Idén att starta serietävlingen kom från början från  Louise ”Lussan” Nathhorst och Tinne Vilhelmson Silfvén. De hade sett liknande tävlingar i Tyskland.
– Att vi får möjlighet att köra i tre år till betyder oerhört mycket för sporten. Tävlingen har betytt mycket både för utvecklingen av unga ryttare och av unga hästar, säger tävlingsledaren Peter Härnstam.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden