Dressyr
29 november 2013 11:07

Jennie och ”Blomman” i särklass

Lövsta Future Challenge för unga hästar innehåller några av landets framtidshopp på dressyrbanan. Bäst av dem alla var Zircoon Spring Flower med sin radarpartner Jennie Larsson. Tillsammans knep de segern med 74,442 procent.

Jennie och ”Blomman” i särklass
Jennie Larsson visade klassen när hon vann Lövsta Future Challenge i Globen på fredagen. BILDBYRÅN STR

Första ekipaget i Lövsta Future Challenge för Unga hästar var Paridon Magi (SWB) och Lövsta-ryttaren Caroline Darcourt. De satte nivån direkt med ett fint travprogram även om Paridon Magi gnäggade högljutt i skritten. De bättrade på procenten ytterligare efter en fin galopptur och ekipaget ser allt mer rutinerat ut, poäng 68,721 procent.

Natalie Oldfors och Winnie B, hennes holländska hingst, är i Globen för att ge järnet enligt hennes introduktionsfilm på jumbotronen. Winnie B är till hälften fullblod och en elegant individ med stor talang för piaff och passage. I dagens ritt var det galopprogrammet som glänste mest, totalt 66,86 procent.

Ebba von Essen startar Yantuge, en valack som varit begåvad sedan unghäståren. De blev trea förra året och gör i år sitt sista år i klassen för yngre hästar då Yantuge är elva år. Kolsvart med utrycksfulla gångarter och ett känsligt psyke, en given dressyrhäst som det har tagit sin tid att få stabil form på. Frågan är om inte Ebba och Yantuge gjorde sin bästa uppvisning till dags dato i U25-programmet. Efter galoppturen, där de flesta haft missar, låg de fortfarande på nära 70 procent. Det blev 70,02 som slutsiffra och temporär ledning.

Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower kommer från en fin tävlingshelg i Helsingborg där de segrade i vanlig Grand Prix i konkurrens med landslagsryttare. Eikpaget har dominerat Lövsta-touren under kvalen men Zircoon Spring Flower är en känslig herre, skulle det hålla hela vägen? Jodå, både Jennie och Zircoon hade nerverna under kontroll och var till synes helt oberörda av atmosfären i Globen. De gjorde bättre än sitt bästa och vann med fina procent över 74.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden