Dressyr
29 november 2013 10:40

Sara Enquist och Goch i topp

Första ut i Lövsta Future Challenge var de unga ryttarna och fyra finalister gjorde upp om en åtråvärd titel och fina prispengar. Det blev Sara Enquist och Goch som tog första priset i Lövsta Future Challenge.

Sara Enquist och Goch i topp
Sara Enquist red Goch till seger i Lövsta Future Challenge för unga ryttare i Globen på fredagen. BILDBYRÅN STR

Inför internationella domarkollektivet med Peter Holler, Isabelle Judet, Gustaf Svalling, Annette Fransén Iacobaéus och Susanne Baarup Christensen red de unga ryttarna för kung och fosterland.

Först ut i startlistan var Emma Michaelsson med 22-åriga Vincent af Sungård. Kanske var det tävlingsnerver, kanske var det arenan men Emma och Vincent fick inte till sin bästa ritt. Det viktigaste med Lövsta Future Challenge är ändå resan fram till en finalplats.

Marina Mattsson, nyligen korad Morgondagens Stjärna på Ryttargalan, lotsade Mainau på bästa tänkbara vis genom programmet i Globen-final för andra året i rad. Tillsammans har de vunnit flera kvaltävlingar under säsongen och en säker ritt med mycket precision landade dem på 67,14 procent efter en miss i ettorna och den sista piaffen.

Sara Enquist med Goch har startat i samtliga kvaltävlingar och deltog i finalen även premiäråret 2012. Med 21-årige Goch har Sara en stadig partner som lotsat flera ryttare på vägen genom åren. Fram till galoppdelen låg Sara i ledning och ett prickfritt program, kanske säsongens bästa insats placerade Sara och Goch i ledning på 67,93 procent och tränare Lussan Nathorst gav tummen upp på väg ut.

Sista startande Ida Kristoffersen med klassens yngsta häst 10-årige Rolex TP har tagit upp den föredetta hingsten till Grand Prix med hjälp av just Lussan. Tillsammans har de gjort ett antal bra kval, det var bara i rotblötan på Strömsholm som Rolex inte var med på noterna. I Globen skötte de sig fint så när som på en liten malör i halvcirkeln och en miss i ettorna som blev dyr. En tredjeplats på 63,814 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden