Avelsnyheter
9 december 2015 13:35

Lövsta köper Sankt Erik II

Bruksprovsvinnaren och UVM-deltagaren Sankt Erik II är såld till Lövsta Stuteri. Där kan han ägna sig både åt avelsarbete och göra karriär på dressyrbanorna.

Lövsta köper Sankt Erik II
6-årige St Erik II ägs numera av Lövsta Stuteri. (Arkivbild)

Sankt Erik II (SWB f 2009 e Johnson-Weltmeyer uppf Forty Invest AB) har sålts av sin ägare Erik Strömqvist till Lövsta Stuteri. Hingsten har varit på Lövsta sedan i våras och tävlades av stuteriets beridare Caroline Darcourt på Sweden International Horse Show i Stockholm nyligen. 

Nu berättar Lövsta Stuteri på sin hemsida att hingsten är inköpt till stuteriet. Sankt Erik II, som är bruksprovsvinnare i gångarter och har representerat Sverige på unghäst-VM, prisas av sin nya ägare för sin ridbarhet, sina tre goda gångarter och sitt fina temperament. 
– Att köpa Sankt Erik II stärker vårt hingstprogram, men det handlar lika mycket om att investera i en framtida Grand Prix-stjärna, säger Tinne Vilhelmson Silfvén på Lövsta Stuteris hemsida. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden