Sport
5 september 2021 08:43
Ridsportplus

Ludger Beerbaum har nya mål med Riesenbeck

InternationelltLudger Beerbaum låter sig inte nöjas med att ha en arrangerat ett EM i hoppning i Riesenbeck – ambitionerna med anläggningen Riesenbeck International är stora. "Som barn hade jag stora drömmar som jag kunde uppfylla, nu vill jag ägna mig åt att hjälpa andra att göra samma sak," säger den flerfaldige olympiske guldmedaljören.

Ludger Beerbaum har nya mål med Riesenbeck
Ludger Beerbaum är vd för Riesenbeck International som arrangerar årets EM i hoppning. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Riesenbeck International i Tyskland har varit värd för många stora tävlingar.

Jag är så glad över att skynda på utvecklingen av verksamheten här i samarbete med Global Equestrian Group, särskilt för att kunna inspirera ryttare här i Europa. Ludger Beerbaum.

Men när anläggningen genom Ludger Beerbaum tog på sig att arrangera ett EM i hoppning med endast ett års varsel blev detta det allra största arrangemanget hittills.
– Och nu har vi ansökt om att få ha EM i dressyr här 2023, sa Ludger Beerbaum vid en pressträff under mästerskapet.

Anläggningen innehåller nu ett stort ridhus med möjlighet att ha mindre läktare, tre utomhusbanor varav en i gräs och över 330 permanenta boxar med stora fönster och breda stallgångar. I byggandet har det till och med flyttats på ett vattendrag som inte flöt precis där det önskades.

Större arrangemang

Området är välplanerat för att fungera för större arrangemang och allt vad det innebär i form av utställningsområde, parkeringsplatser och utrymme för att kunna sköta om sporthästar på högsta nivå.
– Med de här faciliteterna kan vi välkomna ännu fler ryttare. Och vare sig du letar efter din nästa topphäst eller en hingst att betäcka ditt sto med ska detta bli förstahandsvalet detta, säger Ludger Beerbaum i ett pressmeddelande.

Riesenbeckvy
Riesenbeck International började byggas upp för sex år sedan. Pressbild
Riesenbeck
Det finns över 330 permanenta boxar på anläggningen. Och mer ska det bli. Foto: Pauline von Hardenberg

Under hela EM har han synts gå omkring på området, engagerad i allt från utställarnas förutsättningar till det sportsliga.

Han har sin egen anläggning där han varit baserad länge i närheten, det är där bland annat Henrik von Eckermann har tillbringat många år i sin karriär.

Flera aktörer

Ägarförhållandena kring tävlingsanläggningen är lite komplicerade. Själva marken ägs av friherre Philipp Freiherr von Heereman Zuydtwyck, men byggnader, banor och annat ägs av Global Equestrian Group, som i sin tur delägs av Ludger Beerbaums företag, Helgstrand Dressage och Wellington Equestrian.

– Jag är så glad över att skynda på utvecklingen av verksamheten här i samarbete med Global Equestrian Group, särskilt för att kunna inspirera ryttare här i Europa. Som barn hade jag stora drömmar som jag kunde uppfylla, nu vill jag ägna mig åt att hjälpa andra att göra samma sak, säger Ludger Beerbaum som så här långt är mer än nöjd med hur EM i hoppning har blivit.
–  Jag är så tacksam för alla som har gjort det här möjligt, säger han.

Tävlingar varje år

Nu har Riesenbeck International, som har funnits i sex år, ansökt om att få arrangera EM i dressyr 2023. Dessutom är planen att ha tio-tolv tävlingar på olika nivåer varje år. Det finns också en tradition med körtävlingar i Riesenbeck, och denna tradition planerar Ludger Beerbaum att hålla liv i.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden