Hoppning
28 juli 2019 10:57

Ludger Beerbaum kvalad till Super Grand Prix

Global ChampionsDani G Waldman vann Global Champions Tour i Berlin, men det blev Ludger Beerbaum som får den åtråvärda biljetten till GCT:s Super Grand Prix i Prag till hösten.

Ludger Beerbaum kvalad till Super Grand Prix
Dani G Waldman har redan vunnit en GCT i år, så det blir Ludger Beerbaum som kvalar till Prag från Berlin. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Det blev Israels Dani G Waldman som tog sin andra GP-seger i Global Champions Tour för säsongen. Tillsammans med Lizziemary var hon en av endast två dubbelnollor, och med en marginal på fyra tiondelar vann hon före Ludger Beerbaum, Tyskland, på Cool Feeling.

I och med att Dani G Waldman vann i Shanghai tidigare under säsongen är hon redan kvalad till GCT:s stora Super Grand Prix i november, dit även Peder Fredricson är kvalificerad. Istället blir det Ludger Beerbaum som får den åtråvärda kvalplatsen från Berlin.

190728_stefanograsso_053
Dani G Waldman vann, Ludger Beerbaum kom tvåa och Christian Ahlmann trea. Foto: Stefano Grasso/LGCT
190728_stefanograsso_039
Dani G Waldman och Lizziemary på väg mot seger i Berlin. Foto: Stefano Grasso/LGCT
190728_stefanograsso_033
Till hemmapublikens förtjusning kom Ludger Beerbaum och Cool Feeling tvåa och är nu klara för Super Grand Prix. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Pieter Devos, Belgien, ligger fortfarande i ledning i touren. Peder Fredricson ligger bäst till av svenskarna med en sjunde plats.

Historisk seger i Global Champions League

I Global Champions League blev det tävlingens första seger för Hamburg Giants, där Titouan Schumacher och Bart Bles red i laget. Miami Celtics ligger kvar i ledning efter Berlin, och Peders lag Shanghai Swans ligger kvar på andraplatsen.

Sg44612
Hamburg Giants vann sin första seger i Global Champions League. Nederländernas Bart Bles och franska Titouan Schumacher ingick i laget. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Nästa omgång av Global Champions går i London 2-4 augusti.

Start- och resultatlistor
Ställning GCT
Ställning GCL

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden