Sportnytt
10 oktober 2015 08:54

Lugnande besked om Rio

I ett uttalande från Internationella Ridsportförbundet, FEI, står det att förhoppningarna om att ridsportens OS ska kunna hållas i Brasilien nästa år är goda.

Lugnande besked om Rio

På fredagen rapporterade flera internationella medier att ridsportens OS kunde bli tvunget att hållas någon annanstans än i Brasiliens Rio de Janeiro på grund av byråkratin kring att föra in hästar i landet. Brasiliten har strikta regler för att hästimport då det finns smittsamma sjukdomar där.

FEI:s ordförande Ingmar De Vos har nu ett offentligt uttalande om detta på förbundets webbplats. ”Vi har arbetat tillsammans med OS-arrangören och Brasiliens jordbruksministerium för att få veterinära certifikat och protokoll som utvecklar förutsättningarna för import och export av hästar som ska tävla på OS i Rio en tid. ”

Processen har redan tagit mycket tid och är fortfarande inte klar. Detta försenar planeringen och förberedelserna för hästar som tävla i OS. Ingmar De Vos framhåller att Luiz Robert Giugni som är ordförande i det brasilianska ridsportförbundet, har varit aktiv i arbetet med att hitta lösningar. Det handlar också om att säkerställa att hästarna som ska tävla i OS inte kan drabbas av någon smittsam sjukdom. 

Ingmar De Vos slutar sitt uttalande med att FEI har stora förhoppningar om att hästar kommer få tillstånd att resa in och ut ur Brasilien i samband med OS och att ridsporten får ha sin olympiad tillsammans med övriga olympiska grenar. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden