Sverige
26 maj 2018 17:12

Lunds kommun satsar 72 miljoner på ridanläggning

SkåneLunds kommun ska göra en riktig storsatsning på en ny ridanläggning. Över 72 miljoner ska satsas på en ny ridanläggning med bland annat två ridhus, ridvägar, stall och dagvattendamm. Det här har kommunstyrelsen beslutat.

Lunds kommun satsar 72 miljoner på ridanläggning
Lund har många fina byggnader, som Klosterkryrkan. Nu får staden också en ny ridanläggning. Foto: Lunds kommun/Karin Lilja

Tanken är att Lunds Civila Ryttarförening ska hyra och driva den nya anläggningen som ska ha plats för fler hästar än idag. Det här berättar Lunds kommun på sin webbplats.

Lunds kommun har längre tid planerat att ersätta den nuvarande kommunala ridanläggningen. Det handlar bland annat om att den inte uppfyller dagens krav och att många inte tycker att placeringen inne i tätorten är bra. Tanken är att det nya ridhuset ska ligga norr om Norra Fäladen på Ladugårdsmarken.

Anläggningen ska bland annat ha två ridhus, ett med läktare och ett utan, stall, ridbanor utomhus, hagar, paddockar, foderbyggnad, maskinhall, administrationsbyggnad, kafé, dagvattendamm och ridvägar. Andra ridklubbar i kommunen kan också komma att flytta till den nya anläggningen.

Det är kommunstyrelsen som har beslutat om den nya anläggningen, det definitiva beslutet om byggandet tas av kommunfullmäktige, men det vanliga är att kommunstyrelsens förslag går igenom.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden