Dressyr
2 augusti 2012 15:49

Ingen svensk 5-åring i final

Tyska Eva Möller visade Sa Coeur lydigt och harmoniskt i unghäst-VM. Med hjälp av skritt för 9,80 tog de hem dagens kvalseger med 9,18 i totalpoäng. Länge låg Sveriges Sandra Sterntorp/Luxus CML med 7,98 och Mia Runesson/Faustino inom finalens tolv platser men till slut åkte de ner till 16:e respektive 17:e plats.

Ingen svensk 5-åring i final
Sandra Sterntorp på godkände hingsten Luxus CML blev bästa svenska ekipage i 5-åringarnas kval på unghäst-VM.

Nu blir det lilla finalen i morgon, fredag, för de två svenska ekipagen. Dit följer det tredje svenska ekipaget i mästerskapet, Jeanna Högberg med Cilantro, med. Samtliga svenska ryttare genomförde fina ritter utan incidenter och hästarna tog arenan och vinden i dag med jämnmod. 

Bedömningen var stundtals svårtolkad och förhandsfavoriter som KWPN-hästarna Charmeur och Vitalis får finna sig i att försöka ta sig till final via lilla finalen. Vitalis med Mareike van der Putten gjorde en fin uppvisning och borde enligt flera bedömare varit klart med i final.

Danmark har ett ekipage i final genom Sanne Henningsen och Superman W, en fin revansch från Falsterbo där Superman var skrämd av miljön.

Svenskägde Bobcat var uttagen för Tyskland att ridas av Isabell Bache. Mindre än en timme före start fick hon besked att de inte fick starta då någon lämnat in protest om valackens födelsedatum. Bobcat är född i november och tyska förbundet räknar hästar födda sent på året som hemmahörande i nästa årskull.

Samtliga svenska 6-åringar har klarat av hästbesiktningen som stundtals gick hett till med hingstiga hingstar, fladdrande tält och elektriska hopphästar i en salig röra.

Poäng  (trav-skritt-galopp-lydnad-allmänt intryck-total)
1. Sa Coeur (e Sir Donnerhall I-Don Davidoff) 9,3-9,8-8,5-9-9,3 = 9,18
16. Luxus CML (e Florencio I-Bolero uppf Fam Lilliemark äg Anna Sundström) 7,7-8,2-8-8-8 = 7,98
17. Faustino (e Figaro R-Bernstein, uppf/äg Gränsbo Stuteri) 8,6-7-8-8-7,9 = 7,9
27. Cilantro
(e Johnson-Hertug, uppf Ylva Joyce, äg Ann-Sofi Söderström) 8-7,6-7-7,4-7,5 = 7,5

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 133 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-