Världen
10 december 2019 17:51

Madeleine Winter-Schulze skadad i hästolycka

BenbrottEn av Tysklands viktigaste hästägare inom ridsporten, Madeleine Winter-Schulze, fick en allvarlig fraktur i samband med en hästolycka i under helgens världscuptävlingar i Salzburg, Österrike.

Madeleine Winter-Schulze skadad i hästolycka
Madeleine Winter-Schulze vid Ryttar-VM 2014.

Madeleine Winter-Schulze äger flera av dressyren världsetta Isabell Werths topphästar, bland annat helgens världscupvinnare Emilio och regerande världs- och Europamästaren Bella Rose.

I helgen skadades Madeleine Winter-Schulze när hennes Quintus, riden av Isabell Werth, tog ett steg bakåt och backade på henne så att hon trillade omkull under tävlingarna i Salzburg, Österrike. Detta berättar Eurodressage.

Olyckan ska ha hänt vid entrén till arenan.

Madeleine Winter-Schulze fördes till ett lokalt sjukhus där det konstaterades att hon hade fått ett brott på ena lårbenet. Hon opererades på plats och operationen ska ha varit lyckad.

Det är andra gången på två år som 78-åriga Madeleine Winter-Schulze bryter lårbenet. Förra gången var i samband med VM i Tryon 2018.

Förutom Isabell Werth sponrar Madeleine Winter-Schulze fälttävlansryttaren Ingrid Klimke och hoppryttaren Ludger Beerbaum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden