Fälttävlan
29 april 2018 20:43

Malin Josefsson trestjärnig tvåa: ”Nu vill jag vinna”

InternationelltMalin Josefsson höll i den andra plats hon och Allan V hade efter dressyr och hoppning i den trestjärniga klassen i polska Sopot. "Nu vill jag vinna en trestjärnig", säger ryttaren som har varit nära seger förut.

Malin Josefsson trestjärnig tvåa: ”Nu vill jag vinna”
Malin Josefsson och familjeuppfödningen Allan V slutade på en fin andraplats i Sopots trestjärniga klass. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Malin Josefsson och Allan V (SWB val f 2007 e Lucky Point-Irco Mena, uppf/äg Per och Miki Josefsson) låg femma efter fredagens dressyr, men tack vare en felfri banhoppning på lördagen klättrade ekipaget till en andra plats inför söndagens terräng i CIC3*-klassen.

Det känns som om vi har höjt oss. Och han var så fokuserad. Han är snabb och han möter hindren jättebra. Malin Josefsson om Allan V.

0,8 straff för tiden i söndagens terräng räckte inte till att peta ner ekipaget, som därmed slutade tvåa. Det är andra gången EM-ekipaget är tvåa i en internationell trestjärnig klass.
– Allan har gjort många bra tävlingar på den här nivån. Nu vill jag vinna en trestjärnig klass, säger landslagsryttaren som bara var 0,6 straff efter vinnaren i Sopot.

Malin Josefsson har gjort en lång resa med familjeuppfödningen Allan V. De har vunnit Breeders, varit med på unghäst-VM och EM i polska Strzegom i höstas. Ekipaget var också sexa individuellt i Nations Cup-klassen i belgiska Waregem 2016.
– Det som är extra roligt med den här placeringen är att det kändes så bra att gå direkt ut i en trestjärnig klass när säsongen startar. Det har vi inte gjort förut, säger Malin Josefsson.

Bra förhållanden
Terrängen i Sopot reds under bra förhållanden och var inte jättesvår, vilket den inte brukar vara tidigt på säsongen. Malin Josefsson tycker ändå att hon fick kvitto på att vinterns träning har gett resultat.
– Det känns som om vi har höjt oss. Och han var så fokuserad. Han är snabb och han möter hindren jättebra.

Malin Josefsson planerar nu att åka till Wiesbaden och försöka få en plats i Eventing Masters-klassen. Sedan vill hon rida tyska Luhmühlens trestjärniga klass och Aachen.
– Och så får vi se om det blir VM i USA. Jag tränar och planerar för att det är då han ska vara som bäst, säger hon.

Viktoria Carlerbäck och Zlatan slutade femma i klassen som hade 24 startande ekipage. Tysklands Andreas Ostholt vann med Pennsylvania.

Svensk seger
På lördagen blev det svensk seger i Sopot då 19-åriga Jennifer Hallsenius och Chelldon Z vann den korta, enstjärniga klassen, CIC1*. I den långa varianten på samma nivå, CCI1*, var Amanda Sternberg trea med El Samuel och Greta Warfors fyra med Robini.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden