Dressyr
23 mars 2015 21:52

Malin och Fleetwood till Vegas

Det blev till slut stolpe in för Malin Hamilton och Fleetwood, de har nu fått besked om att de kommer med till världscupfinalen i Las Vegas 14-19 april. Med 36 poäng låg hon allra närmast efter att en del andra avböjt deltagande.

Malin och Fleetwood till Vegas
Fleetwood är en makalöst vacker häst som lär frälsa amerikanska publiken. BILDBYRÅN

Malin Hamilton och hennes Fleetwwod har satsat på världscupen och det har gått bra, nästan hela vägen ut. Men så har det varit ett antal förargliga missar som i Stockholm ochy nu senast i ’s-Hertogenbosch där ett ynka fel i ettorna höll henne utanför küren.  

Det är dock så varje år, det händer saker och ekipagen närmast under de uttagna bör hålla sig beredda om de är intresserade av att åka, och det är Malin.
– Det är en otrolig chans, den kanske aldrig kommer tillbaka, så det är klart vi åker om vi får chansen, sa Malin efter Göteborgs-tävlingen. 

Därför har hon lagt ett träningsupplägg som om det blir av och Fleetwood är vet-checkad och klar. Allt var på grönt ljus. Och idag ringde telefonen från SvRF med Mats Eriksson i luren:
-Du har en plats i finalen i LAs Vegas!

Det är naturligtvis aldrig roligt hur det blir en plats över, inte heller denna gången. Det är Danielle Heijkoops fina Gribaldi-valack Siro N.O.P som skadat griffelbenet och är borta från tävling en period. Det är givetvis tungt för henne då lagplatsen till VM försvann efter en mindre skada.

Det ändrar ingenting i sak, nu har Sverige ännu ett fint ekipage i världscupfinalen i Las Vegas, Paulinda Friberg blev klar efter tävlingen i ’s-Hertogenbosch med 39 poäng.

– Jag ska fila lite på min kür, hoppas musiken blir klar men annars är vi redo, vi har planerat och förberett för det här, meddelar en glad Malin på telefon.

Nu blir det Viva Las Vegas för inte bara Douglas Lindelöw och Paulinda Friberg utan också Malin Hamilton. Självklart är Ridsport på plats och följer ryttarnas ansträngningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden