Hoppning
12 oktober 2018 09:59

Malin trea på nationalstadion i Peking

AsienMalin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann spenderar helgen på nationalarenan i Peking. För Malin blev det en riktigt bra start på tävlingarna.

Malin trea på nationalstadion i Peking
Malin Baryard Johnsson har styrt kosan till Peking den här veckan. Foto: Roland Thunholm

Den här helgen är det Equestrian Beijing Masters som har intagit nationalarenan, oftast kallad The Bird’s Nest, i Peking. Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann  är inbjudna och hoppar på lånade hästar. Helgen toppas med Grand Prix på 1,50-hinder och då finns runt 1,7 miljoner kronor i prispotten.

På fredagsmorgonen svensk tid stod 1,45 på agendan. Malin och lånade Moonstar (val, f 2006, e Kannan-Kildalton King) verkar trivas ihop trots att de knappt känner varandra. En tredjeplats och en check på runt 55 000 kronor blev resultatet i tidshoppningen. Moonstar har gått internationellt 1,50 för några år sedan med italienska Jery Smit i sadeln och har faktiskt haft en svensk ryttare en gång i tiden – Angelie von Essen red Moonstar och hoppade några internationella unghästklasser 2013.

Henrik rider en nygammal vän i form av Cincitty (val, f 2007, e Numero Uno-Ramiro Z), som inte har gått något internationellt sedan han sist hade Henrik i sadeln. Duon tävlade tillsammans i fågelboet både 2015 och 2017, och har bägge åren tagit en seger. I dag blev det dock nio fel.

Resultat

The Beijing National Stadium At Night
Ett upplyst ”Bird’s Nest” under nattetid i Peking. Arenan, som var huvudarena för OS 2008, är hemvisten Henrik och Malin under helgen. Foto: Bingdian/Istock

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden